Eerlijk Alternatief

De mensen achter Eerlijk Alternatief

De lokale politieke partij Eerlijk Alternatief is de grootste fractie van Pijnacker-Nootdorp met acht raadsleden en maar liefst 34 fractieadviseurs waarop gestemd kon worden bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Deze 42 mensen, die goed vertegenwoordigd zijn in alle kernen, hebben hun steun uitgesproken aan de grootste partij van Pijnacker-Nootdorp. Het is een divers gezelschap met ervaren mensen, nieuwe mensen én bekende mensen. De keuze is reuze!

Lijsttrekker Hanneke van de Gevel licht toe wie er zoal op staan en hoe dat ontstaan is: “We zijn ontzettend blij dat we zoveel fantastische mensen op onze lijst hebben mogen zetten. Deze mensen zijn onze ogen en oren in onze gemeente op uiteenlopende onderwerpen. Zij geven ons vaak advies over alles wat er speelt hier. Het is een prachtige afspiegeling van de maatschappij met inwoners van jong tot oud. Adviseurs uit diverse bedrijfstakken, mensen met specialistische kennis over energietransitie, woningbouw, financiën, veiligheid en ruimtelijke ordening. Maar ook ondernemers zoals Marco Filippo en Piet Vergeer die ons advies kunnen geven over het evenementenbeleid. Nieuwkomer Jos Arends kan met de kennis die hij heeft vanuit de Adviesraad Sociaal Domein zeker zijn expertise inzetten over zorg en welzijn en kan als bestuurslid van Warm Klapwijk ons ook adviseren. Jan Duijndam weet als geen ander hoe het groen beheerd moet worden in de buitengebieden. Ook op sport en cultuur is er veel kennis bijgekomen.” aldus Hanneke van de Gevel die blij is met al deze zichtbare steun.

Samen met bovenstaande raadsleden, wordt de kandidatenlijst voor de verkiezingen in 2022 aangevuld met onze 37 fractie-adviseurs. Hier vindt u de volledige lijst.

Bestuur

Naast de wethouder en fractie, heeft de 'Politieke vereniging Eerlijk Alternatief' ook een bestuur. Dit is vooral achter de schermen betrokken bij het draaiend houden van de partij.