In het Dwarskadegebied in Nootdorp wordt een nieuwe woonwijk gerealiseerd. In deze wijk komen woningen voor senioren, starters en gezinnen. De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft afgelopen donderdag de ambitienotitie vastgesteld. Echter, voor de fractie van Eerlijk Alternatief lag de ambitie niet hoog genoeg. Zij stemden niet in met het voorstel.

De fractie vindt dat er te weinig ruimte is gereserveerd voor voorzieningen om zorg en begeleiding te leveren en elkaar te kunnen ontmoeten. Daarnaast vinden zij het voorstel niet goed onderbouwd.

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp mocht met de ambitienotitie uitspreken wat zij belangrijk vindt in de ontwikkeling van het Dwarskadegebied in Nootdorp. Op basis van dit document wordt een gebiedsvisie en het Omgevingsplan ontwikkeld. “Uiteraard zijn wij erg blij met de ambitie om 1.200 woningen te realiseren in Nootdorp,” aldus Eerlijk Alternatief gemeenteraadslid Bas Gelton. “We moeten echter breder kijken, want de gezinnen en senioren die in deze wijk komen wonen moeten ook in een leefbare omgeving terecht komen waar genoeg ruimte is om de samen te komen en de verbinding te zoeken.”

De fractie diende een voorstel in om deze ruimte van 1000 m2 te vergroten naar 1500 m2. Het voorstel werd gesteund door Trots en het CDA, maar kon niet op een meerderheid in de gemeenteraad rekenen. “Ik kan het niet rijmen dat er in het Oranjepark naast het bestuurscentrum in Pijnacker 500 m2 voor 180 woningen wordt gerealiseerd en we nu de ambitie uitspreken om slechts 1000 m2 voor 1.200 woningen in Nootdorp te reserveren,” betoogt Gelton.

Onduidelijke berekeningen

Eerlijk Alternatief bleef met een aantal vragen achter in de raadszaal. Volgens wethouder Van Kuppeveld wordt er gekeken naar de behoefte die er mogelijk in een te ontwikkelen wijk zal zijn. De benodigde ruimte voor huisartsen, een apotheek of een ontmoetingsplek wordt echter niet vastgesteld aan de hand van normen, volgens de wethouder. De fractie vindt het onbegrijpelijk dat er geen normen gehanteerd worden en wil schriftelijke vragen gaan stellen om erachter te komen hoe het college keuzes maakt zonder standaarden. “Natuurlijk. Onze ambitie is groot, maar misschien moet dat wel de norm zijn,” besluit Gelton.

Bron: Telstar

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.