Op zaterdag 2 september stond er voor de fractie van Eerlijk Alternatief een trainingsdag op het programma. Op de mooie vergaderlocatie van het Buitengoed Leeuwenburg in Delfgauw mochten de gemeenteraadsleden zich in het zweet werken. De dag had als doel om in een gemoedelijke setting onze debatvaardigheden te verbeteren.

In navolging van de partijborrel van 18 augustus was dit alweer het tweede moment na het zomerreces dat de fractiegenoten elkaar op een gezellige manier konden spreken buiten de vergaderingen en werkbezoeken om.

Jeroen Heun van het Periklesinstituut was afgereisd naar onze mooie gemeente en nam de fractie onder zijn vleugels voor een leerzame dag. Onder de bezielende leiding van de trainer in politieke besluitvorming was er weinig voor nodig om de discussie onder de fractieleden op gang te brengen. Jeroen richtte zijn training zo in dat er aan de hand van theorie en oefeningen geen moment was waarbij de fractieleden hun aandacht konden verliezen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zorgde de fractie voor een levendig debat.

Ook Hanneke kon haar nieuwsgierigheid naar de sessie niet onderdrukken. De wethouder is maar liefst tweemaal komen kijken hoe haar partijgenoten hun kennis aan het bijspijkeren waren. We zijn er nog niet helemaal over uit of dit nu kwam door haar belangstelling naar de training of dat op deze twee momenten de lunch en de borrel geserveerd werden.

Al met al was de trainingsdag een groot succes. Met het gevoel haar ideeën en standpunten nog beter onder woorden te kunnen brengen ging de fractie van Eerlijk Alternatief op huis aan. Het nieuwe politieke jaar is meteen goed begonnen!

Bas Gelton

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.