Op 14, 15 en 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Voor Eerlijk Alternatief telt echt iedereen mee! De lokale partij is sterk verankerd in de zorg en heeft daar dus veel verstand van. Dat betekent dat het verkiezingsprogramma niet alleen op papier gezet is, maar in meerdere vormen beschikbaar is. In plaatjes, in gebarentaal en in braille.  

 

Door pictogrammen wordt uitleg gegeven over de verkiezingen en hoe en waar je kunt stemmen. De belangrijkste speerpunten zijn vertaald in pictogrammen, plaatjes, voor inwoners die geschreven teksten moeilijk te begrijpen vinden. Zie Pictos-2022.pdf (eerlijkalternatief.nl)

Voor doven en slechthorenden is een gebarentolk gevraagd die de speerpunten met behulp van gebaren uitlegt. Zie https://youtu.be/fg_rSDl1EKc Voor blinden en slechtzienden kan op aanvraag een versie van het programma in braille besteld worden.

Lijsttrekker Hanneke van de Gevel legt uit waarom zij het zo belangrijk vindt juist op deze manier te helpen dat iedereen toegang heeft tot de lokale politiek: “Als je als partij voor een inclusieve samenleving bent, moet je dat ook uiten in je programma’s naar de inwoners met een beperking. Zodat iedereen, die wil gaan stemmen, ook echt kán gaan stemmen of in ieder geval kunt laten begrijpen wat de gemeenteraad nou doet.”

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.