Eerlijk alternatief is van de daadkracht. Als wij signalen krijgen uit de samenleving over onderwerpen waar wij ons druk om maken gaan we over tot actie. Zo ook nu in de “post-corona tijd”. Van ouders kregen wij signalen dat hun kinderen niet meer te motiveren zijn voor een bepaalde sport, hobby, muziek of andere culturele activiteiten. Nita Graafland heeft hierop actie ondernomen. Zij merkte dat haar eigen kinderen wel geboeid luisterden naar wat andere kinderen vertelden over hun buitenschoolse activiteiten en kwam hierdoor op het idee om samen met Pijnacker-Nootdorp TV een 10-delige serie te maken waarin kinderen elkaar vertellen over hun sport, muziek, dans of andere activiteiten in de hoop dat ze andere kinderen konden enthousiasmeren.  In deze serie staan het kind en de vereniging centraal. Het mes snijdt hiermee aan twee kanten. Wij merkten ook dat verenigingen te kampen hadden met teruglopende leden aantallen.  Door de vereniging uit te lichten hopen we dat er weer kinderen zijn die denken: “Hé, dat is leuk ik wil ook gaan voetballen, hockeyen, tennissen, piano spelen, drummen, dansen, toneel spelen en ga zo maar door.

Voor kinderen van ouders met een laag inkomen biedt de gemeente verschillende voorzieningen. Via het Jeugdfonds Sport en Cultuur vergoedt de gemeente contributie en materiaalkosten voor sport-, muziek- en cultuurlessen voor kinderen. 

U kunt zich aanmelden voor dit fonds via een tussenpersoon, bijvoorbeeld een leerkracht, sportcoach of schuldhulpverlener. De vereniging of sportclub ontvangt de vergoeding (bron: webisite gemeente). 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.