In mei 2021 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de omgevingsvisie (het plan voor de inrichting van de buitenruimte van onze gemeente) onder één belangrijke voorwaarde, en dat is dat de gemeente de burgers heel duidelijk moet maken wat er allemaal mogelijk gaat veranderen in die buitenruimte! De gemeente heeft daarom bij deze omgevingsvisie een kaartje bijgevoegd om invulling te geven aan deze opdracht. Eerlijk Alternatief maakt zich hier druk om, want wij vinden dat dit kaartje de plannen er niet duidelijker op maken… Hier vindt u het plan: Ontwerp Omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp 2050. En hier vindt u het kaartje waarop de veranderingen zijn aangeven.

Omdat wij het belangrijk vinden dat de inwoners begrijpen waar de plannen over gaan, zetten wij de belangrijkste zaken voor u op een rij. De gemeente heeft door heel de gemeente gebiedjes aangewezen waar straks misschien gebouwd kan worden. Deze gebieden herkent u doordat ze in het plan aangewezen worden als “transformatie gebieden. Als u in de buurt woont van zo’n “transformatie gebied” of u wandelt daar graag met de hond dan kan dat straks niet meer.

Op pagina 23 van het plan ziet u de “transformatiegebieden” die zijn donker en lichtgrijs gestreept.

Als we de kaart van zuid naar noord bekijken dan zien we de volgende “transformatiegebieden”:
1. Gebiedje bij de Avia en station Pijnacker Zuid
2. Links het hele gebied tussen Oostlandpad, Tuindersweg, Europalaan, Overgauwseweg tot aan het wijkje bij Dr van de Horstlaan.
3. In Emerald het groen gebiedje tussen Penningpad, Rijksstraatweg en Gildepad.
4. Gebiedje Molenpad en stuk Katwijkerlaan en Balijade.
5. Stuk bij Intratuin richting de sportvelden
6. Gebiedje Tussen Molenweg, Oudeweg, Braslaan en Dwarskade

Wij vinden het dus belangrijk dat u weet waar eventuele veranderingen kunnen komen in de buitenruimte en dat u daar iets van mag vinden. Natuurlijk moeten wij het algemeen belang dienen en is er veel behoefte aan nieuwe woningen maar we zijn wel benieuwd naar uw mening over deze plannen.. want uw mening telt! U kunt op verschillende manieren kenbaar maken wat u van deze plannen vindt (dit wordt een “zienswijze” genoemd). Op deze site kunt u alle plannen nog eens rustig nalezen. En als u ergens wat van vindt dan kunt u uw mening over deze plannen kenbaar maken aan de gemeente tot en met 14 juli 2021. Dat kan op 4 manieren.
1. Via het digitale reactie-formulier of;
2. Schriftelijk door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Zet bovenaan uw brief: ‘Reactie ontwerp Omgevingsvisie 2050 of;
3. Mondeling via een afspraak via omgevingsvisie@pijnacker-nootdorp.nl of;
4. Mondeling via telefoonnummer 14015.

Deel dit:

9 Reacties

Henk Diederik, jul 03, 2021

Wij wonen hier vanaf 1999 en de wijk werd genoemd, Emerald wonen in het groen.
Het gedeelte waar ze nu woningen willen bouwen is volgens mij het laatste stukje groen van de wijk.

sylvia, jul 04, 2021

Ik vind het onbegrijpelijk dat het weinige groen dat we hier in de Emerald hebben maar volgebouwd moet worden.

Ruud Vetter, jul 06, 2021

Geachte lezer,
Tijdens het wandelen met de honden vanmiddag werd ik attent gemaakt op de Omgevingsvisie waar u hierboven naar refereert. Ik ga dit zeker goed doorlezen en in mijn directe omgeving verder kenbaar maken.
Ik geloof best dat de gemeente het beste met iedereen voor heeft maar is mij altijd geleerd; Geloven is goed maar controleren is beter.
Vriendelijke groet
Ruud

C. Meijer, jul 09, 2021

In Emerald het groen gebiedje tussen Penningpad, Rijksstraatweg en Gildepad graag afblijven en zo laten .
Hondenlosloopgebied…kinder speel en sportplek…. wandelgebied !!!

Ercan_sa@hotmail.com, jul 10, 2021

Natuur boven verbouwing!

Janjua Pervez Akhtar, jul 11, 2021

Ik ben tegen de bouwplannen op deze groene plek en wil graag zo behouden

Janneke, jul 12, 2021

Het is daar heerlijk om met je hond daar te wandelen.

John en Joy, jul 13, 2021

Sinds 1997 wonen wij met veel plezier recht tegen over het groengebied Penningpad, Rijksstraatweg en Gildepad. Het is een prachtig groen recreatiepark met eco waterbakken en een visvijver waarvan veel gebruik gemaakt wordt door wandelaars, kinderen (voetbalkooi/ doeltjes en speeltuin), hondenbezitters en vissers en scholen (gymles). Dit is het enige stukje groen nog in Emerald dat gaat toch niet op de schop voor nog meer nieuwbouw??

Jelke Fokkinga, jul 14, 2021

Het enige stukje groen waar heel veel gebruik van wordt gemaakt en waar je nog een karekiet kunt horen zingen…. wees toch wijzer en laat het met rust…. En was het gebied geen helofytenfilter, een waterzuiveringssysteem? Niet aankomen aub.

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.