Rond de 4 ton heeft de verbreding van de Delftsestraatweg gekost. De weg is weer open, maar wat een prijs hebben we ervoor betaald. De aanleg van de weg en daarna weer de verbreding ervan heeft voor heel wat overlast en onrust gezorgd onder de bewoners van Pijnacker. Het doorgaande verkeer van en naar Delft en Delfgauw was voor lange tijd afgesloten. Voor het gemeentebestuur waren de vele klachten die kwamen na de aanleg van de weg in het kader van de onveilige situatie een reden om de weg te verbreden.

“Onbegrijpelijk dat dit heeft kunnen gebeuren”, zegt Nita Graafland van de lokale partij Eerlijk Alternatief. “Onze fractie begrijpt niet waar het in het proces verkeerd is gegaan, daarom hebben wij hierover vragen gesteld aan de verantwoordelijke wethouder”. Het bezwaar van Graafland is dat de weg namelijk exact is aangelegd zoals het college het had beoogd: namelijk 5,50 meter breed, om te bevorderen dat de route via het centrum van Pijnacker minder aantrekkelijk zou zijn voor grote voertuigen. Hiermee heeft het gemeentebestuur er bewust voor gekozen om een smallere rijbaan aan te leggen dan gebruikelijk is op de andere hoofdwegen door de gemeente. “Uit de vragen die onze partij heeft gesteld aan het bestuur is duidelijk geworden dat busmaatschappijen de smallere weg zeer onveilig vonden. Er is zelfs door bepaalde lijndiensten aangevoerd dat de route over de Delftsestraatweg geschrapt zou worden als de situatie niet zou veranderen”, aldus Graafland.

Uit de vragen die onze fractie heeft gesteld aan het college begrijpen wij dat het college uiteindelijk eieren voor zijn geld heeft gekozen om de veiligheid te laten prevaleren boven de financiële kwestie, maar het blijft onbegrijpelijk dat de veiligheid en de breedte van de weg niet reeds voorzien waren in het voortraject. Voor onze partij ligt het pijnpunt bij de extra kosten die zijn gemoeid voor dit project… gemeenschapsgeld dat ook aan andere zaken besteed had kunnen worden, bijvoorbeeld aan het sociaal domein, daar zijn enorme tekorten. Indien er vooraf overleg was geweest met de busmaatschappij dan hadden de kosten voorkomen kunnen worden.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.