De nostalgie verdwijnt, vinden veel mensen. Niet alleen in taal, kleding of voedsel (om maar wat te noemen) maar ook in het straatbeeld: alles moet hipper en strakker. Neem nu eens de karakteristieke bouw binnen ‘het oude dorp’ Pijnacker rond de Kerkweg.

“De Kerkweg heeft een historisch karakter en draagt bij aan het dorpsgevoel dat veel inwoners hebben. Aan dat historische karakter wordt steeds meer geknaagd. Zie hiervoor de plannen van het college om het vrijgekomen gebied rond Korteweg 1-3 te bebouwen met 3 lagen appartementen”, aldus Nita Graafland van de lokale partij Eerlijk Alternatief.

Net als de meeste bewoners aan de Kerkweg / Korteweg meent ook Graafland dat het veel beter zou zijn om de vrijgekomen locatie in dezelfde stijl door te ontwikkelen om dat dorpsgevoel kracht bij te zetten en om het historisch karakter te behouden. De omzetting van een bedrijfsfunctie naar “wonen” biedt de ultieme kans een aanzienlijke kwaliteitsverbetering te bewerkstelligen. Hedzer Keulen, woonachtig aan de Kerkweg, geeft aan dat de bouwplannen een gemiste kans zijn voor het aanzicht van de wijk.

“Het zou beter zijn als het college kijkend naar de toekomst, waarbij het waarschijnlijk is dat er meer grond vrijkomt in dit gebied, het bouwproject zou plaatsten in een grotere context. We moeten niet ad-hoc een blokkendoos bouwen op elk stukje grond dat beschikbaar komt in dit mooie dorp”, aldus de heer Keulen. Veel omwonenden zijn het dan ook niet eens met de stelling van het college dat de appartementen stedenbouwkundig één geheel vormen met de omgeving. Zeker niet gelet op de bouwhoogte; waar nu geen enkel pand een bouwhoogte heeft van 10 meter is dit de aangekondigde bouwhoogte voor het appartementencomplex.

Participatie

De omwonenden zouden er goed aan doen om van zich te laten horen in het participatie proces dat op korte termijn in gang wordt gezet rondom de bouw van Korteweg 1-3. Compleet in de geest van de nieuwe omgevingswet heeft het college te kennen gegeven om in verbinding met de burgers de nieuwe locatie te realiseren. Omwonenden hebben al aangegeven hieraan zeker mee te zullen doen. Wie weet kunnen we de nostalgie dan toch nog behouden….

Bron: https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/106864/in-pijnacker-staat-een-huis-

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.