Pijnacker-Nootdorp – Het coronavirus raakt ons allemaal en heeft grote gevolgen voor de economie en de arbeidsmarkt. Veel zelfstandig ondernemers hebben hun opdrachten en inkomen flink zien afnemen of zelfs helemaal stil zien vallen. Inmiddels hebben ruim 500 ondernemers uit Pijnacker-Nootdorp een beroep gedaan op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Onder de noemer ‘Pijnacker-Nootdorp werkt door’, wil de gemeente Pijnacker-Nootdorp deze ondernemers weer snel op weg helpen.

“Veel bedrijven hebben het zwaar, sommige sectoren liggen zelfs volledig stil en werkt valt weg. Voor de zelfstandig ondernemers die thuis komen te zitten, geldt dat het daardoor niet eenvoudig is om weer aan werk te komen”, vertelt Hanneke van de Gevel, wethouder Sociaal Domein. Ze vervolgt: “Voor veel zelfstandig ondernemers is de Tozo een meer dan welkome ondersteuning in deze crisistijd. Tegelijkertijd staan ondernemers voor de uitdaging om opnieuw een inkomen te genereren. Bij deze uitdaging kunnen wij als gemeente ondersteunen.”

Als één van de eerste gemeenten in Nederland biedt Pijnacker-Nootdorp alle zelfstandigen, die aanspraak maken op de Tozo, de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van de ‘Jobport app’. Van de Gevel: “Waar de ene ondernemer hoopt snel nieuwe opdrachten te krijgen, kijkt de ander naar een (tijdelijk) alternatief in loondienst. Een combinatie van beide is natuurlijk ook denkbaar. Jobport, een vacature- en loopbaanportaal, kan daarin een belangrijke rol spelen. De ondernemer kan via een app een profiel samenstellen op basis van kennis, ervaring en bedrijfsmatige activiteit. Op basis van dit profiel wordt er gekoppeld aan passende opdrachten, maar ook werk in loondienst. Deze mogelijkheid is uiteraard vrijblijvend. Daarnaast kunnen ondernemers zich melden voor (online) coaching.” De gemeente hoopt dat ondernemers dankzij Jobport weer snel perspectief hebben op een inkomen.

Bron: https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/103892/gemeente-lanceert-platform-voor-ondernemers-in-de-tozo-

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.