Wethouder Jense belooft Nita Graafland dat zij per kind naar de mogelijkheden kijkt

Ons raadslid Nita Graafland is blij dat gemeente rekening houdt met spelende kinderen, ook als ze minder valide zijn. Wethouder Jense bevestigde dat mensen een verzoek in kunnen dienen om te kijken naar mogelijkheden van eventuele aanpassingen aan de speelplaatsen zodat hun mindervalide kind beter gebruik kan maken van de speelvoorzieningen in de gemeente.

“Daar ben ik heel erg blij mee, want het gaat hier niet alleen om het meer toegankelijk maken van speelplaatsen of een ander ondergrond neerleggen, maar juist om mindervalide kinderen uit te dagen mee te doen en ze de mogelijkheid te bieden om zelfstandig te kunnen spelen op een speelplaats. Dat vinden wij recht doen aan het onderwerp van ons hoofdlijnenakkoord dat stellig zegt dat iedereen mee moet kunnen doen. Iets wat perfect past in de gedachte van een all-inclusive maatschappij”, aldus Nita Graafland, raadslid Eerlijk Alternatief.

Nita Graafland snapt maar al te goed dat de beperkingen van kinderen in de buurt van speelplaatsen zo divers kunnen zijn dat daar niet op voorhand rekening mee gehouden kan worden, maar vindt het ontzettend fijn dat ouders zich kunnen vervoegen bij de wethouder om met haar in gesprek te gaan wat er mogelijk is: “Ik ben benieuwd hoeveel verzoeken de wethouder gaat krijgen. “

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.