Ben Glaser schrijft…:

Als enige Nootdorper in de fractie van Eerlijk Alternatief, werd ik tijdens de verkiezingscampagne, en ook nu nog, regelmatig door mededorpsgenoten aangesproken over de geringe aandacht in de gemeenteraad voor de dorpskern Nootdorp. “Alleen onderwerpen voor Pijnacker worden besproken in de raad”, was het gevoel van mijn mede dorpsgenoten. Aangezien ik al vele jaren de gemeentelijke politiek volg, kon ik deze opmerkingen niet volledig onderschrijven. Maar gevoelens en emoties hierover zijn moeilijk te weerleggen. Is het een calimero-effect? En hoe geldt dat dan voor Delfgauw en Oude  Leede?

De opheffing  van het gemeentehuis van  Nootdorp bleek nog steeds een gevoelig onderwerp. En als ik naar de agendapunten van de gemeenteraad kijk, wordt het gevoel van de zich achtergesteld voelende bewoners alleen maar bevestigd. Onderwerpen als de houtstookoven, een centrumplan Pijnacker , het voormalig Rabobank gebouw, Monnikenweg , Tuindershof, allemaal onderwerpen met betrekking tot Pijnacker. Maar veel onderwerpen hebben invloed op de hele gemeente, verkeersveiligheid, sociaal domein, Avalex en nog vele andere onderwerpen.

Desondanks… het gevoel blijft…
Maar in 2019 staat Nootdorp duidelijk op de agenda met een aantal prachtige projecten die direct een positieve invloed zullen gaan hebben op het welzijn van de inwoners van deze gemeentekern.
Op het oude terrein van Arctic en later Aweta, wordt een prachtige nieuwe wijk gebouwd

het Gildehof , geen lelijke ongebruikte loodsen meer in dat gebied, maar een woonwijk voor alle doelgroepen.
CulturA, wordt als het aan Eerlijk Alternatief ligt, (en vele andere partijen in de raad) een modern cultureel centrum. Met een theaterzaal voor (startend)  talent , kindertheater en natuurlijk voorstellingen van ons eigen toneelvereniging. De smalle bibliotheek op de markt verhuist ook  naar CulturA, zodat u hier  een boek kunt lenen, een krantje kunt lezen onder genot van een kopje koffie en daarbij ook nog dorpsgenoten tegenkomt voor een babbeltje. Daarnaast worden er verschillende kunst en muziekvormen geoefend zoals bijvoorbeeld: Ballet of Piano.
De Regenboogschool, zal vervangen worden voor nieuwbouw. Hierdoor ontstaat er een modern en uitgebreid Integraal KinderCentrum . Met daarin basisonderwijs, kinderdagverblijf voor de jongsten en naschoolse opvang.
De Jan Janssen Sportzaal , Voor sporters nu nog een doorn in het oog, wegens achterstallig onderhoud en gebrekkige horecagelegenheid. Maar de gemeenteraad koos ervoor om deze ruim 40 jaar oude zaal te slopen en  financiën te reserveren voor een nieuwe multifunctionele sporthal. Zodat ook onze onder andere onze turners, badmintonspelers en volleyballers van DEO straks in hun eigen Nootdorp zaalsporten kunnen blijven beoefenen.  Zij hoeven zich niet meer te schamen voor de zaal als er tegenstanders komen spelen. En overdag zal deze mooie nieuwe hal gebruikt gaan worden voor het zeer belangrijke bewegingsonderwijs van de lokale scholen.

Nootdorp telt echt mee en dit zijn nog maar een paar, maar wel hele belangrijke onderwerpen die bij de start van  2019 besproken en besloten werden in de gemeenteraad. Daarbij kan ik de Nootdorpers ook geruststellen: In de fractie van Eerlijk Alternatief is er geen verschil, er wordt  met evenveel aandacht betrokkenheid en enthousiasme gedebatteerd over Nootdorp als over de drie andere kernen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Overigens geldt dit voor de hele gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders.

 

 

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.