Wethouder en oprichter van Eerlijk Alternatief vertelt over de afgelopen periode: “December is een maand om terug en vooruit te kijken. Voor mij persoonlijk was het een fantastisch jaar. Na twaalf jaar hard gewerkt te hebben als gemeenteraadslid werd dit beloond in maart tijdens de verkiezingen met 3360 stemmen. Daarmee werd Eerlijk Alternatief de tweede partij in de gemeente en stegen wij van maar liefst drie naar vijf zetels.

Het harde werken, constructief opstellen en vooral zichtbaar zijn werd beloond door de kiezers. Bovendien hadden wij een mooie kieslijst met 31 betrokken inwoners die zich allemaal ergens druk om maken. De één om het verkeer, de ander om goede woningen voor ouderen en jongeren en de volgende maakte zich druk om cultuur…. enzovoort enzovoort. Een heel diverse lijst. Daar ben ik nog altijd dankbaar voor.

Na de verkiezingen gingen de onderhandelingen van start. Er kwam een mooi akkoord waar alle partijen zich in konden vinden. Dat was geen makkelijk proces maar wel een heel bijzonder en mooi traject. Tegelijkertijd waren de onderhandelingen bezig welke partij een wethouder zou leveren en hoeveel wethouders dat dan moesten zijn.

Ik had er nooit doekjes om gewonden en ook bij mijn werkgever was bekend dat het voor mij een ultieme wens was om wethouder te worden. Na 32 jaar, non-stop, met veel toewijding in de zorg gewerkt te hebben leek het mij geweldig om mijn politieke- en zorgervaringen te kunnen bundelen. Ik vond het tot aan de stemming erg spannend, maar uiteindelijk werd ik op 24 april geïnstalleerd als wethouder. 

Het is een hele eer om verantwoordelijk te mogen zijn voor het hele sociaal domein. Een grote portefeuille: van jeugdzorg tot ouderenzorg, van schuldhulpverlening tot woningaanpassingen, van bijstand tot gezonde scholen. In het verleden waren deze taken verdeeld over een aantal wethouders. Nu alles in één ‘sociaal domein’ zit kunnen wij alles integraal en preventief aanpakken om zodoende te gaan ‘ontschotten’.

De eerste tijd is het wat onwennig als bestuurder, maar na een paar maanden weet je wie wie is en wat je invloed is om het verschil te kunnen maken. Al die plannen komen het eerste kwartaal aan bod in de raad. Ik word daar heel vrolijk van, want wij gaan heel mooie en nieuwe dingen doen op het sociaal domein. Maar eerst moet de raad dat natuurlijk goedkeuren.

Iedereen vindt zorg belangrijk en wij hopen allemaal daar zo min mogelijk gebruik van te hoeven maken.  Ik wens u allen fijne dagen toe en een goed en bovenal gezond en zorgeloos 2019.”

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.