Drie kandidaten van Eerlijk Alternatief zijn vrijdagavond staande gehouden op verdenking van graffitispuiten. Het campagneteam had een mal laten maken en bussen witte kalk gekocht. De bedoeling was om stoepen in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw te voorzien van hun campagneleus: “Waar maakt u zich druk om?”. De politie had een melding gekregen dat er graffiti gespoten werd en zette de zoektocht in.

Nadat de drie spuiters in de kraag gevat waren kreeg fractievoorzitter Hanneke van de Gevel een telefoontje met de vraag of zij van deze campagneactiviteit op de hoogte was. Dat was uiteraard het geval en ze benadrukte nogmaals dat het om niet schadelijke kalkverf ging, afwasbaar en dus hetzelfde als stoepkrijt. De politie was echter niet geamuseerd en verweet de drie baldadig gedrag. De mal en de resterende bussen kalkverf werden ingenomen.

Zaterdagmorgen mochten de heren de bussen en de mal weer ophalen samen met een standje dat de politie veel werk gehad had aan deze speelse wijze van campagnevoeren. Er is dus geen aanklacht geweest of boetes uitgedeeld. Overigens kreeg het campagneteamhet idee van de gemeente zelf. Het logo van de Citymarketingactie, Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp, is op dezelfde wijze geïntroduceerd. Wij maken ons er in elk geval niet druk om. We kregen puur toevallig veel publiciteit en zien hier zelf wel de humor van in. Weten waar we ons wel druk om maken? Klik hier voor ons verkiezingsprogramma.

Wil je weten of jij ook zo’n druktemaker bent en bij ons past? Vul dan hier het KiesKompas in, of hier de Kieswijzer van het Algemeen Dagblad.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.