Eerlijk Alternatief is met twee zetels winst de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Startten wij in 2009 nog met 1 zetel, zagen we het draagvlak in 2014 groeien van twee naar drie zetels, zijn daar nu nog twee zetels bijgekomen en kunnen er op donderdag 29 maart 2018 vijf raadsleden beëdigd worden. Dat zullen zijn; fractievoorzitter Hanneke van de Gevel, Manuela Bijl, Jolanda van Leeuwen, Damiën van Herk en Ben Glaser. Een maand later zal Nita Graafland toetreden als commissielid buiten de raad.

“Wij zijn ontzettend blij met de steun en het vertrouwen dat de kiezer ons gegeven heeft. De campagne en het programma waren ook heel duidelijk. We zijn links op Zorg en rechts op Veiligheid. Dat heeft de kiezer goed begrepen en gewaardeerd”, aldus Hanneke van de Gevel die nu gesprekken voert over eventuele deelname aan het college. De VVD is als grootste partij met zes zetels in de raad aan zet. Met instemming van de partijen heeft VVD Piet Melzer, huidig VVD-wethouder, aangesteld als informateur. Hij zal na een rondgang langs de partijen waarin hij vraagt naar speerpunten en breekpunten op 10 april zijn bevindingen presenteren.

Hanneke van de Gevel heeft er geen geheim van gemaakt wethouder te willen worden in het nieuwe college en heeft uitgesproken graag de, nu versplinterde, zorgportefeuille onder haar hoede te willen nemen. Met haar 32 jaar ervaring in de zorg, waarvan de laatste 17 jaar als manager brengt zij veel kennis en ervaring mee. Een must op deze portefeuille heeft Eerlijk Alternatief altijd gesteld.

Link naar alle cijfertjes omtrent de uitslag

Filmpje van de verkiezingsavond

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.