Manuela Bijl schrijft…

Volgend jaar staan de gemeenteraadsverkiezingen weer voor de deur. Het uitgelezen moment om als kiezer aan de politieke partijen duidelijk te maken welke koers het gemeentebestuur moet gaan varen om weer voor weer een periode van vier jaar de gemeente te gaan besturen. Ik weet nog goed dat ik in november 2014 de keus maakte om mee te gaan doen in plaats van achterover te leunen en mij neer te leggen bij de beslissingen gemaakt door anderen. Ik heb waanzinnig veel geleerd, samen met Hanneke, Francine en Jolanda veel bereikt en heb nu al zin in de verkiezingen. Dat betekent campagne voeren om te laten zien wat we willen, maar wat wil de kiezer nu eigenlijk?

Hoe maakt jij als kiezer nou duidelijk aan die vele politieke partijen, die straks allemaal weer campagne gaan voeren om jou te verleiden om op ze te stemmen, wat jij graag wilt? Dat doe je vast niet op het moment dat een bevlogen raadslid in spe staat te flyeren bij de ingang van een winkelcentrum. De meeste kiezers kijken dan nog wat paniekerig om zich heen of ze nog weg kunnen duiken als ze deze persoon ontwaren, meestal gekleed in een strak hip regenjack van de eigen partij, gecombineerd met een warme campagnesjaal want het kan nog bitter koud zijn in maart. Want dan heb je waarschijnlijk al een keus gemaakt en drink je enkel een bak koffie bij de partij van jouw keus.

Ook wij hebben niet de illusie dat we nog stemmen binnenharken op deze laatste zaterdagen voor de verkiezingen, zelfs niet als we amechtig geknield, met een roos tussen de tanden, smeken om uw zo dierbare stem. Het tijdstip om samen in gesprek te gaan is nu. Zodat we weten wat er speelt en leeft. En als we dat goed vervatten in een verkiezingsprogramma durven we te vragen om hulp om het programma na maart uit te gaan voeren.

Want het gaat om steun, steun in de vorm van ideeën en tips voor ons verkiezingsprogramma wat we de komende tijd gaan schrijven, praten over wat er goed ging de afgelopen jaren en wat er nog beter kan in onze mooie gemeente. Praten met mensen die niet alleen mee willen denken, maar ook de handen uit de mouwen willen steken. En dan hoef je niet eens van dezelfde partij te zijn, dezelfde kleur of mening te hebben. Je kunt zelfs landelijk heel anders stemmen dan hier in je eigen dorp. In de gemeente spelen vaak weer andere zaken dan de hoofdlijnen waar het kabinet zich op richt en dus al geldend beleid zijn. De input van iedereen is belangrijk, ook die van je felste tegenstanders. Want ook daar zit een boodschap in.

In 2009 startte Hanneke van de Gevel, na als raadslid gestart te zijn in 2006, haar eigen partij, Eerlijk Alternatief, en samen met de raadsleden Jolanda van Leeuwen en ikzelf doet de partij weer haar stinkende best om haar toetsende en controlerende rol als volksvertegenwoordiger uit te voeren. Politiek is geen roeping, geen carrière, maar wel de democratische manier bij uitstek om direct invloed uit te oefenen op je eigen woon- en/of werkomgeving.

Wil je je stem laten horen? Doe dat dan nu! Sta op, kom in actie, denk en doe mee, dan hoef je in maart 2018 alleen maar te zeggen dat je allang weet wat je wilt, dat jouw stem gehoord wordt.

We zijn bereikbaar via de contactpagina van onze site, www.eerlijkalternatief.nl, daar vind je ook het nieuwsarchief van de afgelopen acht jaar en het oude verkiezingsprogramma.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.