Pijnacker – De partij Eerlijk Alternatief heeft afgelopen donderdag in de raadsvergadering een stoelendans gedaan. Raadslid Francine Horn nam na elf jaar afscheid van de lokale politiek voor een betere balans tussen werk en privé. Zij droeg haar zetel over aan partijgenote Jolanda van Leeuwen-Blom die al zeven jaar commissielid buiten de raad voor Eerlijk Alternatief was.

De partij had al eerder in de week afscheid genomen van Francine met een etentje. Daar kreeg zij symbolisch een handgemaakte Grutto uitgereikt, een knipoog naar het debat waarin ze ooit in de clinch raakte met wethouder Van Staalduine. Burgemeester Francisca Ravestein roemde Francine om haar vasthoudendheid in menig debat en haar dossierkennis: “Als u een vraag heeft laat u niet meer los, net zo lang tot u een antwoord heeft. We zullen u gaan missen.”

Daarna nam de burgemeester de eed af bij Jolanda van Leeuwen. Jolanda mocht gelijk plaatsnemen op haar raadszetel. Het werd echter een korte vergadering die net na negen uur werd afgehamerd. De komende weken zal Van Leeuwen het drukker krijgen, dan staan er weer vele voorstellen met betrekking tot Ruimtelijke Ordening op de agenda, de specialiteit van de juriste.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.