Door toedoen van onze fractievoorzitter en nachtburgemeester van Pijnacker, Hanneke van de Gevel kunnen bezoekers van Pijnacker-Centrum een uur langer op het terras zitten deze zomer. “Als we onze prachtige gemeente willen promoten, het centrum in het bijzonder, is florerende horeca wenselijk en een noodzakelijk pluspunt”, zo luidt haar betoog dinsdagavond 27 juni 2017 in de raadsvergadering.

Hanneke van de Gevel kreeg de vraag om te kijken of er een uurtje langer op het terras gezeten mag worden van de horeca-ondernemers van Pijnacker-Centrum. In Nootdorp en de omgeving van De Soete Suikerbol is er geen behoefte aan verruiming van de terrastijden. Om te kijken wat omwonenden hiervan vinden heeft Hanneke van de Gevel  331 enquêtes rondgebracht en de uitkomsten hiervan verwerkt voor de andere gemeenteraadsleden en de burgemeester.

Omwonenden namen de gelegenheid te baat om heel veel extra informatie te verwerken in de enquête die niet altijd betrekking had op de overlast van een uurtje langer op het terras. “Ik vond het heel leuk om op deze manier de mening van onze inwoners te peilen over veel meer onderwerpen dan alleen dit, prachtig voorbeeld van hoe je als volksvertegenwoordiger informatie kunt verkrijgen.”
Burgemeester Francisca Ravestein beaamde dit door te zeggen dat ook zij deze bijvangst zeer interessant had gevonden en dat ze zeker gevolg gaat geven aan de input van omwonenden.

Het initiatiefvoorstel kon rekenen op een meerderheid door GBPN, Trots, PvdA, GroenLinks, Eerlijk Alternatief, D66 en Partij voor de Dieren, en dat betekent het volgende;
Van 1 september tot 30 juni van zondag tot en met donderdag van 7.00 – 23.00 uur, vrijdag en zaterdag van 7.00 – 0.00 uur, inclusief de reguliere feestdagen.
Van 1 juli tot en met 31 augustus van 7.00 – 0.00 uur.
De bekende horeca-ondernemers Marco Filippo van De Guyter, Marcel Soeterbroek van de Drie Heeren zijn blij met deze verruiming en zullen er alles aan doen om de overlast voor hun buren zoveel mogelijk te beperken.

Het feit dat Hanneke van de Gevel ook nog eens nachtburgemeester is van Pijnacker had niets te maken met de verruiming van de terrastijden: “We hebben drie jaar geleden in de raad de tijden al verruimd naar 23.00 uur en ik heb toen al beloofd dat ik ging kijken of het nog een uurtje langer kon. Politieke besluitvorming heeft soms wat tijd nodig”, lacht Hanneke die dit politieke succes vast gaat vieren in en met de Pijnackerse horeca.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.