Pijnacker – De vier partijen PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren en Eerlijk Alternatief vinden het onbegrijpelijk dat de meerderheid van de gemeenteraad in Pijnacker-Nootdorp geen problemen heeft om overlastgevende bedrijven te laten vestigen op bedrijventerrein Boezem Oost. Donderdagavond kreeg het bestemmingsplan groen licht waarmee het mogelijk gemaakt wordt voor bedrijven die een milieucategorie 4.1 of 4.2 nodig hebben om een omgevingsvergunning aan te vragen voor Boezem Oost. In het oude bestemmingsplan was dit maximaal 3.2.

Onbegrijpelijk, zo vinden deze partijen. Boezem Oost ligt volgens hen te dicht bij de nieuwbouwwijk Ackerswoude: “Je zult daar een huis gekocht hebben en je keuze gebaseerd hebben op het oude bestemmingsplan wat dit niet toestond”, dan weet je dus niet wat er in je achtertuin kan komen. We hebben geprobeerd een extra veiligheid in te bouwen om bij elke aanvraag voor een omgevingsvergunning de wethouder te vragen dit voor te leggen aan de Raad. Het ene bedrijf genereert nu eenmaal minder overlast dan een ander. Zo had de wethouder in de toekomst met de Raad kunnen overleggen welk bedrijf nu wel of niet gewenst is zo dicht tegen een bewoonde omgeving aan, maar we kregen jammer genoeg geen meerderheid. Wethouder Jaap van Staalduine bleef voet bij stuk houden dat de provincie een zo hoog mogelijke milieucategorie eist, wij vinden dat 3.2 echt het maximale zou moeten zijn op deze plek”, zo licht Manuela Bijl van Eerlijk Alternatief toe.

Ook Marieke van Bijnen, fractievoorzitter PvdA, is teleurgesteld dat de raad en de wethouder niet wilden luisteren naar de argumentatie die zij, de andere drie partijen en bovendien vele toekomstige bewoners van Ackerswoude richting de Raad en College hebben geuit, maar niet gehoord werd: “De PvdA verkiest het zekerstellen dat onze inwoners stank- en stofvrij kunnen wonen boven ‘geloven dat het allemaal wel goed komt’, zoals de rest van de Raad redeneerde. Jammer dat de meerderheid van de Raad niet gaat voor het borgen van woongenot in een mooie, nieuwe wijk.”

De omschrijving van de bedrijfsactiviteiten uit de twee categorieën 4.1 en 4.2 is: bewerkingsfabriek vleesafval, visverwerkingsbedrijf, groenten en fruitconserverensfabriek, melkproductenfabriek, zetmeelfabriek, mengvoeder, vervaardiging azijn en kruiden, bierbrouwerij, tabaksverwerkingsindustrie, lederfabriek, vervaardiging pulp, smeerolienfabriek, verf- en lakfabriek, farmaceutische grondstoffenfabriek, betonfabriek, gipsfabriek.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.