Naast 450 bewoners van Delfgauw waren ook fractievoorzitter Hanneke van de Gevel en raadslid Manuela Bijl, tevens inwoner van Delfgauw, van de lokale partij Eerlijk Alternatief naar het Kerkelijk Centrum gekomen voor de informatieavond over de start van Omgekeerd Inzamelen in Delfgauw. Na een stevige discussie tussen inwoners, de wethouder en Avalex beloofde wethouder Jaap van Staalduine dat de wijze waarop het afval ingezameld in gaat worden, via kliko’s of de reeds bestaande ondergrondse containers, nog ter discussie staat. Een discussie die met de inwoners, via een klankbordgroep, gevoerd gaat worden.

“Een goede zaak, de discussie voeren samen met de inwoners, dat is precies de uitwerking zoals we die bedoeld hadden met het aangenomen amendement in de gemeenteraad vorig jaar. Je moet dit samen met de inwoners doen. Fijn om te horen dat iedereen het wel eens is dat omgekeerd inzamelen een prima middel is om te komen tot 75 procent gescheiden inzamelen. De aarde geef je door en de afvalketen begint bij je thuis. Draagvlak voor welke beslissing dan ook is essentieel”, aldus Manuela Bijl

Voorstander ondergrondse containers

“Nu zijn de inwoners aan zet om samen met de gemeente te kijken hoe dit het beste kan. We zijn zeer benieuwd naar de uitkomsten waar we dan als gemeenteraad naar kunnen kijken. Ons partijstandpunt is dat we voorstander zijn van het behoud van de ondergrondse containers en het niet verhogen van de afvalstoffenheffing. We zullen dus moeten kijken hoe we die 75 procent gaan behalen met deze kaders in het oog”, aldus fractievoorzitter Hanneke van de Gevel die Avalex al jaren op de voet volgt. Meer informatie over de avalexdossiers is te vinden op op deze site via de zoekfunctie.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.