Vandaag stond er in het AD een artikel over het schrappen van een rotonde in Keijzershof. Is dit nieuws? Ja en nee. Wat ging er immers aan vooraf, fractievoorzitter Hanneke van de Gevel duikt in de geschiedenis:

Geschiedenis

In 2009 gaven wij al aan dat het van ons niet hoefde, die 25 miljoen. We vonden en vinden het een hoop geld voor het doortrekken van de Komkommerweg. In november 2010 was er een heuse hoorzitting in de gemeenteraad. Tuinders spraken in. De gemeente wilde dat de tuinders 8,1 miljoen mee gingen betalen aan de weg. Een meerderheid van de gemeenteraad vond toch het meebetalen door tuinders erdoor gedrukt moest worden, terwijl belangenorganisatie LTO al had aangegeven dan naar de rechtbank te stappen.
Tuinders hadden het in die tijd niet makkelijk, vanwege de crisis en de EHEC-bacterie, maar daarnaast gaven zij aan dat die weg helemaal niet nodig was. Gerard van Ruyven, oud-kweker zei letterlijk; “We rijden al honderd jaar over deze weg zoals hij nu is, daar kunnen nog best veel jaren bij.”In november 2012 werden de tuinders door de Raad van State in het gelijk gesteld en zij hoefden dus niet mee te betalen. Dat hield dan wel in dat die weg voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp aanzienlijk duurder zou worden dan begroot.

Luisteren

Bizar dat in het bijzonder het CDA niet luisterde naar hun achterban en het hele plan toch door moest gaan. De hoorzitting duurde de hele avond. Als je toch niet luistert, is een hoorzitting ook overbodig. Bijzonder dat Eerlijk Alternatief de enige partij was die tegen was. Te veel geld en wat ons betreft volstrekt onnodig.

Rotonde

De provincie, die verantwoordelijk is voor de N470, wil dat er niet te veel rotondes aangelegd worden. Als de Komkommerweg dus aangelegd wordt moet er een rotonde weg, dat is dan de rotonde bij Keijzershof. Logisch, en ook dat was al bekend destijds. Nu gaan al die (landelijke) partijen, die destijds vóór de dure Komkommerweg waren, (ten koste van rotonde Keijzershof) naar hun provincieleden om te kijken of er toch een extra rotonde bij kan. De enige partijen die destijds niet in de gemeenteraad zaten, zijn Trots en PvdD.

Weinig visie

Al met al getuigt het van weinig visie voor een hele dure overbodige weg. Bezint eer ge begint is ons devies. Wordt vervolgd. 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.