Het politieke hoogtepunt van het jaar is toch wel de behandeling van de Kadernota. Vlak voor het zomerreces blikten de twaalf raadsfracties terug naar het afgelopen jaar en kijken vooruit naar de komende jaren. Tijd voor bezinning en het uiten van politieke wensen. Hier kunt u lezen wat fractievoorzitter Hanneke van de Gevel het college en de Raad mee wilde geven:

“Voor ons ligt de jaarlijkse kadernota met het goede nieuws dat we nog even niet verder hoeven te bezuinigen, maar wij realiseren ons dat we continu de vinger aan de pols moet houden om ook na 2017 ervoor te kunnen zorgen dat een bezuinigingsopgaaf niet te zwaar drukt op de toch al zwaar belaste schouders van onze inwoners.

Want daar ligt de focus van Eerlijk Alternatief, op de wensen en behoeften van onze inwoners. Zij en daarmee ook wij maken onze gemeente tot wat het is, een prachtig dorp, met alles dichtbij. Maar hoelang houden we dit nog vol?

Ackerswoude

Daarom zijn wij ook zo bezorgd om de voortgang van het woonproject Ackerswoude. Zuigt het straks onze reserves niet leeg als de rijken der aarden ons dorp niet weten te vinden.

Wij willen dat er genoeg buffers zijn om de risico’s op te vangen als de villa’s niet verkocht worden. En niet geld wat over lijkt te zijn uit te geven aan overbodige interne uitgaven of te duur extern personeel.

Wij willen we dat er goed gekeken wordt naar de woonbehoefte van onze eigen inwoners maar ook de wensen voor huisvesting van onze eigen ondernemers én de wensen van de kleine winkeliers, want het zijn al die mensen bij elkaar die ons dorp de identiteit geven waar we zo van houden en die we willen koesteren.

Pijnacker-Nootdorp positioneren

Wij zijn ook van mening dat we vooral onszelf moeten blijven en gewóón moeten blijven doen, geen flashy dure citymarketing. We hebben geen imagoprobleem…. echt niet. We moeten gewoon gaan roeien met de riemen die we al hebben.

Wat nieuwe raads- of collegeleden misschien niet weten is dat er eind 2011 een prachtige promotiefilm is gemaakt over ons dorp met alle kernwaarden erin, de film is bijna nergens getoond, pas 2200 keer bekeken op youtube, maar nog steeds verrassend actueel. In zes minuten word je meegenomen op reis door al onze programma’s met schitterende beelden. Ons devies is: Gebruik die film die 20.000 euro heeft gekost zo vaak mogelijk en overal waar het kan. Positionering is het herhalen van een goede krachtige boodschap. Op de woonbeurs, op de site van Businesspark Haaglanden, op twitter, op facebook, op de website, maar laat hem vooral niet liggen op de plank. Het wiel hoeft niet steeds opnieuw uitgevonden te worden. Pijnacker-Nootdorp heeft echt een langere houdbaarheidsdatum dan een paar jaar.

Meldpunt Zorg om Zorg

Hetzelfde geldt voor onze inwoners die zorg nodig hebben, behandel ze met zorg, aandacht en respect. Maak het niet te ingewikkeld, maar los het samen op en geef vooral aandacht. Ik zeg niet voor niks al jaren: “Meer handen aan het bed en minder knieën onder het bureau.”

Ons Meldpunt Zorg om Zorg gaf aan dat vaak met een simpel telefoontje zaken vlot getrokken kunnen worden. Eerlijk Alternatief heeft bewezen altijd bereid te zijn tot samenwerking en te komen tot oplossing in het complexe nieuwe zorgland.  Geef directe aandacht in plaats van geld voor onnodige protocollen of regelgeving.

Ondernemers

Kijk ook aandachtig naar het bedrijfsleven. Ondernemers denken in oplossingen en niet in regelgeving. “Als het niet gaat zoals het moet,  dan moet het maar zoals het gaat”, hoorde ik laatst van een succesvol ondernemer.  

Kijk naar ondernemers die na jaren de  koppen weer bij elkaar staken hoe ze de winkelcentra een impuls kunnen geven. Beleef de leuke evenementen die hier steeds meer georganiseerd worden. Samenwerken is de wens, maar dat betekent vooral dat we niet in hokjes moeten denken. We moeten grenzen over durven gaan zodat we over onze eigen schaduw heen kunnen springen.

Dat vragen wij ook aan ons college, snij gerust rigoureus in uw eigen vlees, houdt het huishoudboekje op orde en treedt eens buiten de gangbare paden.

Speelgoedbank

Traditiegetrouw geeft Eerlijk Alternatief een cadeautje, niet om te paaien, maar om tot nadenken te stemmen.

Want u bouwt aan de toekomst van deze gemeente, waar wij allemaal over een paar jaar nog tevreden willen wonen, maar hoe erg is het dat in een welvarende gemeente als Pijnacker-Nootdorp wij nu náást een Voedselbank ook een Speelgoedbank hebben. Stel je eens voor, in ons dorp zijn er dus kinderen die geen cadeautje krijgen op hun verjaardag, of voor het behalen van hun diploma in ons prachtige zwembad De Viergang.  Wij vragen u dan ook dit cadeau via deze Speelgoedbank door te geven aan een kind. Een kind dat het moeilijk heeft in onze gemeente. U kunt het symbolische werkgereedschap doorgeven aan een kind zodat u een glimlach op het gezicht kunt toveren.

Kaders

Ten slotte geven wij het college gratis nog de kaders mee van Eerlijk Alternatief, volg uw eigen morele kompas, wees eerlijk, open en transparant en durf fouten te maken. Daar leren we van, elke dag weer.”

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.