De redactie van de lokale nieuwssite Telstar Online heeft de afgelopen twee weken een oproep geplaatst voor vier heuse nachtburgemeesters voor de kernen Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede. De functieomschrijving was helder: “een persoon met een warm sociaal karakter, maar ook met een verbindende maatschappelijke functie”, zo laat de berichtgeving weten. Fractievoorzitter van Eerlijk Alternatief, Hanneke van de Gevel kreeg vrijdag 20 november te horen dat zij zich voorlopig de enige echte nachtburgemeester van Pijnacker mag noemen.

 Een titel waar zij en haar fractie enorm verguld mee zijn. Zij schrijft op haar facebookpagina: “Ons Sander Van de Gevel is natuurlijk Minister President van Oeteldonk, ons Jaap Van de Gevel een hardwerkend baasje/vader/echtgenoot. Maar ik ben de enige vrouwelijke nachtburgemeester in heeeeel Nederland. ‘t Toppunt van feminisme.“

Telstar werd verrast door de vele aanmeldingen via de mail: “soms wel met meters tekst en aanbevelingen. De nachtburgemeester van Oude Leede is helaas afgevallen. Hij vond de vermelding eervol, maar staat liever niet in de spotlights.

Het trio nachtburgemeesters uitgelicht:

Edward van der Helm (1976), nachtburgemeester van Nootdorp
Voor Nootdorp heeft Edward van der Helm zijn eretitel als Nachtburgemeester aanvaard. Edward is in het dagelijks leven uitvaartverzorger en volgens de vele e-mails die wij hebben gekregen een zeer sociale man.

Hanneke van de Gevel (1968), nachtburgemeester van Pijnacker
Voor Pijnacker heeft Hanneke van de Gevel haar eretitel als Nachtburgemeester aanvaard. Hanneke is actief in de lokale politiek en neemt nimmer een blad voor haar mond. Ze spreekt met rechts en links. Haar deur staat altijd open voor iedereen.

Robert Stigter (1987), nachtburgemeester van Delfgauw
Voor Delfgauw heeft Robert Stigter zijn eretitel als Nachtburgemeester aanvaard. Robert is dominee in de kerk van Delfgauw. Hij is sociaal zeer betrokken en in zijn kerk vernieuwend. Na de aanslagen in Parijs besloot hij de deuren van zijn kerk te openen voor de hele wijk. Dat is Robert, een sociale verbinder.

Binnenkort worden alle drie de nachtburgemeesters uitgebreid voorgesteld in de gedrukte editie van Telstar/Eendracht.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.