Eerlijk Alternatief is nog steeds van mening dat een vierde wethouder niet nodig is. Ook veel inwoners van Pijnacker-Nootdorp willen geen vierde wethouder ter vervanging van de opgestapte VVD’er Peter van Haagen. Een meerderheid van de gemeenteraad gaat toch met spoed op zoek naar een vervanger. Reden voor oppositiepartij Eerlijk Alternatief om uit deze procedure te stappen.

Het fractiestandpunt van Eerlijk Alternatief was daags na het aangekondigde vertrek van wethouder Van Haagen, op 2 juli 2015, al duidelijk. In zijn verklaring gaf Van Haagen aan geen energie meer te krijgen van het besturen van de gemeente. Daar heeft fractievoorzitter Hanneke van de Gevel grote moeite mee: “Ten eerste vinden wij dat deze wethouder de aangenomen klus van vier jaar vol had moeten maken. Daarnaast hebben wij het idee dat de wethouder nog geen nieuwe baan heeft of anderszins op eigen kracht compleet de kost kan verdienen. Dus moet de gemeente hem sowieso wachtgeld uitkeren, geheel of ter aanvulling van deeltijdwerkzaamheden. Dat betekent dat de kosten voor een nieuwe wethouder niet door ons begroot zijn en dus ook niet beschikbaar zijn.

Wij zijn tevens van mening dat het huidige college en de burgemeester de komende tweeënhalf jaar tot de verkiezingen prima kan volmaken in de huidige bezetting. De burgemeester gaf aan informateur John de Prieëlle aan best bereid te zijn wat portefeuilles over te nemen die wat minder politiek gevoelig liggen. De kaders voor de komende jaren zijn per slot van rekening al gesteld.

Wij gaan als Eerlijk Alternatief dus sowieso tegen elke vierde kandidaat stemmen die wordt voorgedragen, ongeacht uit welke partij deze afkomstig is. Dan vinden wij het netter en transparanter naar de inwoners om ook helemaal uit de procedure, bedoeld om deze wethouderskandidaat te beoordelen, te stappen. “

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.