Een lokale politieke partij als Eerlijk Alternatief krijgt enorm veel informatie. De raads- en commissieleden hebben overdag allemaal een reguliere baan, het raadslidmaatschap is dan ook een nevenfunctie. Toch wordt van raadsleden verwacht dat ze alle stukken lezen, deze begrijpen en er dan ook nog iets zinnigs van vinden. Ook mag de fractie zelf met een voorstel komen om iets te bespreken en te kijken of het beleid aangepast kan worden aan de wensen van de inwoners van Pijnacker-Nootdorp. Dat vergt niet alleen kennis van alles wat leeft en speelt in de gemeente, maar ook veel kennis van de procedures binnen de organisatie van de gemeente. En dat betekent dat je soms wel eens van het kastje naar de muur gestuurd wordt of simpelweg niet kunt vinden wat je zoekt, dan ga je vragen stellen.

Om een voorbeeld te geven hoe de zoektocht naar informatie kan verlopen vind je hieronder wat vragen die Manuela Bijl stelde over het aanbestedingsbeleid binnen de gemeente, de kansen op de woningmarkt en de ontwikkeling van bedrijventerreinen binnen en buiten deze gemeente. Vaak werken deze antwoorden verhelderend. In onderstaand document kun je lezen dat er vooruitgang geboekt wordt met het vinden van kopers voor bedrijventerrein Boezem Oost en dat er aardig wat woningen verkocht zijn in Ackerswoude en Keijzershof. Ook vinden de startersleningen gretig aftrek en hebben veel mensen daardoor toch het huis van hun dromen kunnen kopen. En soms stel je de vraag aan de verkeerde, want zo bleek niet de gemeente de opdracht te hebben geplaatst om een nieuwe duiker te plaatsen, maar het Hoogheemraadschap Delfland, helaas niet bij een lokale ondernemer. Maar wie weet kon dat wel niet.

Vragen stellen werkt verhelderend, het geeft soms net die tip om in de wirwar van dossiers op de gemeentesite het juiste beleidsstuk te vinden. Wij vinden het prettig dat er uitgebreid geantwoord wordt, dat geeft de fractie duidelijk inzicht en leidt ons naar de juiste weg om te kijken waar voor ons als lokale partij de belangrijkste prioriteiten gesteld moeten worden.

Klik hier voor de PDF met vragen en antwoorden. 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.