Fractievoorzitter Hanneke van de Gevel over broodnodig kennisonderwijs in Pijnacker-Nootdorp: “In mei 2013 diende Eerlijk Alternatief een prachtige motie in om ervoor te zorgen dat er een (v)mbo-school kan komen in onze mooie jonge gemeente Pijnacker Nootdorp. Deze motie hebben wij destijds ruimschoots onderbouwd zoals terug te lezen is in het bijbehorende artikel.

Kort gezegd vinden wij het belangrijk dat er goed geschoold technisch en agrarisch personeel komt en dat er geen tekorten komen op de arbeidsmarkt. Daarnaast willen wij dat onze jeugd veel kansen heeft op een passende baan. Helaas haalde de motie het niet.

Ondanks het gegeven dat er politiek weinig draagkracht was ben ik als fractievoorzitter toch in gesprek gegaan met onder de heer Kant (voorzitter Raad van Bestuur) van Lentiz. De heer Kant gaf aan dat zij graag willen uitbreiden richting Pijnacker-Nootdorp. Het enige dat onze gemeente zou moeten doen is zorgen dat er een school gebouwd mag worden.

Voor onze partij was dit zo’n belangrijk punt dat wij dit ook in ons verkiezingsprogramma hebben gezet en het nog eens benoemd hebben in het Truckerdebat. Zie het verslag van deze avond. 

Wij zijn dan ook erg blij dat het huidige college ons punt heeft overgenomen in het hoofdlijnenakkoord en het pas gepresenteerde collegeprogramma.

Zoals u van ons kan verwachten houden wij een vinger aan de pols.”

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.