Als gemeenteraad hadden wij bedacht dat het goed is om jongeren politiek bewust te maken, maar hoe doe je dat? Gemeenteraadsleden gaan de komende weken groepen 8 langs op de basisscholen in de gemeente zodat kinderen zelf vragen kunnen stellen. Vanmorgen was het mijn beurt op de Mariaschool in Klapwijk.

Bijzonder leuk, omdat mijn kinderen die inmiddels 22, 21 en 19 jaar zijn, op de Mariaschool hebben gezeten. Daarnaast zat ik in de ouderraad en was natuurlijk lees-, gym-, fiets-, klassenmoeder en zo al wat meer. Toen mijn kinderen op de Mariaschool zaten groeide deze school uit zijn voegen. Dat is natuurlijk altijd zo in een nieuwbouwwijk. Het was nu duidelijk een stuk rustiger.

De kinderen hadden een hele goede voorbereiding van juf Sandra gehad en ruim 75 minuten lang werden er heel veel vragen afgevuurd. Variërend van de van de vraag waarom Keijzershof nog niet af is, waarom er geen Pri-mark is tot waarom Ackerswoude eigenlijk überhaupt gebouwd moet gaan worden. Eén jongedame gaf aan dat haar ouders een kavel hadden gekocht op Ackerswoude en een jongeknul concludeerde daarop dat ze dan wel minstens 750.000 euro moeten hebben.

Ik kreeg ook vragen over de crisis. Een jongen gaf aan dat zijn opa en oma hadden gezegd dat de crisis over is als hij zo oud is als zij nu zijn. “Hopelijk is de crisis veel eerder afgelopen”, zei ik.

De vraag of de Viergang een golfslagbad kon worden kon ik helaas niet beantwoorden, maar ik heb ze wel getipt dat de baas van zwembad De Viergang om de hoek bij de Mariaschool woont. Hij gaat daarover. Mijnheer Remmerswaal zal dus wel wat brieven gaan krijgen uit groep 8.

Ik vond het geweldig leuk om de politiek dichterbij te brengen. Skateparkjes en voetbaldoeltjes zijn ook politieke keuzes en belangrijk. Ik heb vooral genoten van de onbevangenheid en de eerlijkheid van deze kinderen.

Juf Sandra, bedankt!

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.