Om de elf partijen die op woensdag 19 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen met elkaar te kunnen vergelijken is de Stemwijzer ontwikkeld. Via de Stemwijzer is het mogelijk om via 28 stellingen uw mening te geven  en daarna een beeld te krijgen bij welke partij u theoretisch uitkomt.

Stellingen kenmerken zich door tegenstellingen. Ergens ontzettend mee eens zijn of juist oneens. Maar natuurlijk moeten we ook naar de nuance kijken. Want elke partij heeft beweegredenen om het ergens mee eens of oneens te zijn. Die staan in de toelichtingen per stelling.

De belangrijkste nuancering wordt natuurlijk weergegeven in de partijprogramma’s per partij, hun lijstjes met standpunten en hun korte puntsgewijze samenvattingen.

De vraag is of u, de kiezer, deze allemaal gaat lezen, want sommige zijn ellenlang en in onbegrijpelijke taal geschreven.  Een Stemwijzer biedt hulp, geen oplossing. Uw keuze wordt ook bepaald door de herkenbaarheid van een partij; heeft u wel eens van ze gehoord;  staan er mensen op de lijst in wie u persoonlijk het meeste vertrouwen heeft dat zij uw mening goed naar voren kunnen brengen in de gemeente.

Wij nodigen u uit om ons programma te lezen, onze standpunten en de kandidaten te bekijken en de Stemwijzer in te vullen. Maar de keuze wordt uiteindelijk door u in het stemhokje gemaakt, op basis van uw eigen mening en die respecteren wij.  Want dat vindt Eerlijk Alternatief nog het allerbelangrijkste, dat u gaat stemmen en dat u meebeslist wie er namens u deel gaat uitmaken van de gemeenteraad.

Tips voor 19 maart:

Lees wat er te lezen valt over de elf partijen
Vorm een mening
Toets deze mening
Bewaar de stemkaart die bij u in de bus valt
Leg alvast uw legitimatie klaar
Ga stemmen op 19 maart
Maak één hokje rood
Blijf de politiek volgen, ook na 19 maart en praat met partijen als u uw mening wilt geven.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.