In de maanden juli en augustus is de lokale politiek met reces. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niks gebeurd, er zijn alleen geen wekelijkse raadsvergaderingen. Persoonlijk vind ik dat een fijne tijd, zeker dit jaar. Het geeft me de tijd om terug te kijken naar de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en de formatie van het college. Ik ben tevreden over het verkiezingsresultaat van Eerlijk Alternatief, want met drie zetels zijn we nu de grootste oppositiepartij. Naast de inhoudelijke bijdrage die we als fractie hebben kunnen leveren aan het hoofdlijnenakkoord voor de komende vier jaar is dit een prima basis om politiek, de komende jaren,  flink aan de slag te gaan. Ook is er een nieuwe burgemeester aangetreden, Francisca Ravestein. Van haar heb ik hoge verwachtingen. Mijn eerste indruk is dat zij een echte verbinder is, houdt van dialoog en samenwerken en als bijkomend voordeel heeft dat ze als burgemeester door de wol geverfd is.

Wat doe ik dan eigenlijk tijdens zo’n periode van rust? Ik ruim oude dossiers op, ruim mijn huis op waar ook nog drie jongvolwassenen leven en geniet van een welverdiende vakantie van mij reguliere baan bij Ipse De Bruggen, dat maakt mijn hoofd leeg. Daarmee creëer ik weer ruimte voor nieuwe plannen en ideeën. Ook gebruik ik deze periode om bij te praten met vrienden en kennissen. Deze gesprekken geven mij inzicht in wat er leeft en speelt in ons mooie dorp, want dat is het gelukkig nog steeds. Een prachtig mooi dorp met alles wat daarbij hoort. Juist de verschillen tussen de drie dorpen onderling en het buurtschap Oude Leede geven Pijnacker-Nootdorp de charme waar ik als Brabants meisje verliefd op ben geworden.

Samen met Francine Horn, Manuela Bijl en Jolanda van Leeuwen zijn we weer aan het opstarten voor een nieuw politiek seizoen. Al zal het niemand ontgaan zijn dat ik deze zomer al mijn verbazing heb geuit dat het RIVM schijnbaar nog geen tijd gevonden heeft om een rapport op te maken over de schadelijke straling die van de 380 kV masten afkomstig is. Ik ben benieuwd wanneer het rapport dan wel komt en zal dit dan ook, zoals u van mij gewend bent, met argusogen volgen.

Ondertussen zijn we vast vragen aan het stellen over de voortgang van de bouw van woningen in Pijnacker-Nootdorp waarbij we met name geïnteresseerd zijn of de starters wel voldoende mogelijkheden krijgen om hier te blijven wonen. Ook willen we weten hoe het staat met onze geldverslindende bijna braakliggende bedrijventerreinen, zoals Boezem-Oost en Heron. Wordt er wel voldoende gezocht naar potentiële bedrijven die zich hier willen vestigen of laten we ons te veel ondersneeuwen door de belangen van grotere buurgemeentes als Rijswijk, Delft en Den Haag?

Op vakantie gaan doe ik dus niet. Gewoon, omdat ik mijn geld liever steek in het opknappen van de keuken, daar heb ik veel langer plezier van. En zo wil ik ook dat de gemeente naar het huishoudboekje kijkt, investeringen herziet als dat nodig is in deze tijden en luxe zaken achterwege laat. Maar vooral ook, de koers bijstellen en beslissingen terug durven draaien mocht dat nodig zijn. Dat getuigt van visie en voorbereid zijn op slecht weer. Want net zoals de regenbuien in augustus zijn de regenwolken boven onze economie ook nog niet overgewaaid, hoe hard de zon ook af en toe schijnbaar zijn best doet. Vanaf september gaan we vergaderen, wilt u eens met ons praten? Sluit een keer aan in ons openbare fractieoverleg. Wij willen graag weten hoe u denkt over Eerlijk Alternatief, onze plannen en uw mening horen over Pijnacker-Nootdorp.

Met vriendelijke groet,

Hanneke van de Gevel
Fractievoorzitter Eerlijk Alternatief
015-3694498 of hannekevandegevel@hotmail.com

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.