Een zonovergoten woensdag, prachtige paarse attributen, een dik pakket flyers en zeer enthousiaste kandidaten van Eerlijk Alternatief. Dat waren de ingrediënten die ervoor zorgden dat de weekmarkten in Nootdorp en Pijnacker gisteren werden opgefleurd. Campagne voeren betekent natuurlijk ook gewoon de straat opgaan en met mensen in gesprek gaan.

Het winkelende publiek was over het algemeen erg vrolijk, mede natuurlijk door het schitterende lenteweer, en lieten zich makkelijk verleiden tot een gesprek. Er kwamen vele onderwerpen aan de orde, vooral veel zaken die inwoners zeer na aan het hart liggen. Een greep uit de gestelde vragen:

De tweede verbinding; men wil niet dwars door groen meer asfalt aanleggen. Fijn om te horen dat net als wij, de mensen tegen een weg door de Balij zijn.

Meer aandacht voor Nootdorp, ook hier voelen mensen zich inwoner van een soort buitenwijk van Pijnacker.

Meer aandacht voor de ouderen, we spraken twee deze dames die elk jaar op Koningsdag vluchten voor het discogeluid op het plein.

Geld

Natuurlijk gaan veel vragen over geld;

De verhogingen van de lasten en het klaarblijkelijke automatisme waarmee dat gebeurt. Genoemd werd de OZB. Men verwacht een daling vanwege de daling van de waarde van de woning, maar dan blijkt dat het tarief omhoog gegooid is om dit te compenseren, zodat de inwoner hetzelfde en soms nog meer betaalt vanwege de inflatie die ook nog eens extra doorberekend wordt. Ook de rioolheffing werd genoemd. Wij hebben uitgelegd dat wij tegen het gemak zijn waarmee het College altijd maar weer lasten afwentelt op inwoners, in plaats van eerst eens creatief te gaan kijken wat ze ook zou kunnen doen en dingen anders zou kunnen doen. Ook bij de komende bezuinigingen zullen wij zoveel als mogelijk eerst de inwoners weer ontzien.

Geen hoogbouw op open stukken of volbouwen van stukken groen in de kernen. Dat vinden wij als Eerlijk Alternatief ook heel belangrijk. We hebben daar zelfs een amendement bij de structuurvisie op ingediend om dit mogelijk te maken; geen aantasting van ruimtelijke kwaliteit in de transformatiegebieden.

Cultuursubsidies, geen verdere sloop verenigingsleven, vooral behoud van de bibliotheek is zeer belangrijk voor kinderen en ouderen.

Weg bij VVD

Francine Horn werd ook een aantal keer persoonlijk aangesproken: “Mijn overstap van de VVD naar Eerlijk Alternatief kwam positief aan de orde. Ik sprak ook mensen die aangaven vroeger altijd VVD gestemd te hebben, maar het nu niet wisten. Ik heb uitgelegd waarom ik wegging. Dat voor mij de bezuinigingen op cultuur- en verenigingssubsidies de emmer deden overlopen. De menselijke maat binnen de VVD was voor mij compleet zoek. En een bijkomend voordeel is dat ik veel meer vrijheid ervaar bij een lokale partij. Wat ik ook leuk vond om te horen was dat mensen het ook echt leuk vonden dat wij er ook echt waren, dezelfde mensen als op de poster.”

Zorg

Ook fractievoorzitter en lijsttrekker Hanneke van de Gevel voerde gesprekken, vooral over jeugdwerkloosheid en de broodnodige starterswoningen. Hoe het nu gaat met de ontwikkeling van bedrijventerreinen, maar Hanneke merkte op dat juist de Zorg veel zorgen baart, vooral bij ouderen. Want hoe waarborgen we dat iedereen die zorg nodig heeft het straks nog krijgt. Gelukkig heeft Eerlijk Alternatief vele deskundigen met zorgkennis op de kandidatenlijst staan.

Lees hier wat Erik Bevaart erover schreef.

Het was een veelbelovende dag, omlijst door de paarse paaseitjes voor de kinderen, de straatgitarist die gezellig aanschoof en natuurlijk de niet aflatende steun van kandidaat nummer 6, Bert van Tilburg en kandidaat nummer negentien, Erik Bevaart die altijd even langskomen.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.