“Het landelijke politieke speelveld anno 2014…niets is meer vanzelfsprekend! Welke partij is nog te vertrouwen? Niet de VVD, die alle hardwerkende burgers 1000 euro belastingverlaging beloofde, niet de PvdA, die toch ingestemd heeft met de aanschaf van de JSF. De oppositie dan? Niet D66 die zich alle jaren uitliet voor een referendum, maar als het over Europa gaat opeens tegen is.

Ook het CDA bevindt zich inmiddels op glad ijs. Dat uitgerekend de partij die de meeste burgemeesters in Nederland heeft (ongeveer 30 procent), het CDA dus, sinds afgelopen week niet meer voor een benoemde, maar voor een gekozen burgervader is, stemt toch tot nadenken.

Sybrand van Haersma Buma noemt als reden ‘de achterkamertjespolitiek’. Bij al die benoemingen van hun vele burgemeesters werd er in beslotenheid vergaderd en toen hoorden we het CDA niet. Nu het CDA landelijk al enige jaren niet meer de grootste partij is, komt ’toevallig’ deze verandering van koers.

De verkiezingen op 19 maart moeten gaan over lokale onderwerpen. Reken de partijen niet af op de dwalingen van de landelijke kopstukken, maar breng uw stem op 19 maart niet automatisch naar die partij omdat u zo’n kopstuk wel sympathiek vindt overkomen. Jammer dat deze partijen trouwens wel kunnen profiteren van een rijker gevulde campagnekas dan die van een kleine lokale partij als Eerlijk Alternatief, maar dit terzijde. 

Er zijn vele onderwerpen die dichterbij iedereen staan dan we soms zelf denken. Velen onder ons wonen immers graag in onze mooie gemeente vanwege het groen en het bloeiende verenigingsleven. Vinden we het dan normaal dat er dan plannen zijn om een rondweg te maken ten koste van het Balijbos? Vinden we het normaal dat de soms jarenlang bestaande verenigingen, die hun best doen voor jong en oud, door stopzetting van subsidie in hun bestaan worden bedreigd. En het de nu verantwoordelijke GroenLinks-wethouder ook duidelijk wordt? Vinden we het normaal dat voor de omstreden verlenging van de Komkommerweg de gemeente hier vele miljoenen voor uittrekt terwijl er steeds meer twijfel komt over de noodzaak hiervan?

Eerlijk Alternatief was de enige partij die hier tegen gestemd heeft. Want Eerlijk Alternatief is te allen tijde tegen verspilling. Vinden we het normaal dat met oog op de hoeveelheid vernielingen, brandstichtingen en inbraken er zo krampachtig gedaan wordt over het plaatsen van wat camera’s met oog op het creëren van veiligheid? Eerlijk Alternatief is al jaren voorstander van cameratoezicht op risicovolle plekken. 

“Stem Eerlijk en Lokaal”, aldus de verkiezingsposter van Eerlijk Alternatief. Waarom? Lijsttrekker Hanneke van de Gevel is de afgelopen jaren goed zichtbaar geweest in onze gemeente: hard gewerkt, veel initiatieven genomen, veel draagvlak gezocht, veel blogs geschreven en aan vele inwoners met geduld de politiek uitgelegd.

Daardoor heeft Eerlijk Alternatief een lijst met twintig enthousiaste mensen uit alle lagen van de bevolking, jong en oud, zowel ondernemers, ZZP-ers, AOW’ers, werknemers uit het bedrijfsleven en uit de zorg als studenten, allemaal uit Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Iedereen kan zich vertegenwoordigd voelen. Dit alleen zou al op 19 maart beloond mogen worden. Van de huidige 29 raadsleden zijn er een aantal die de afgelopen periode van vier jaar nagenoeg onzichtbaar geweest zijn en dat zal men van Eerlijk Alternatief onmogelijk kunnen zeggen.

Kritisch, maar altijd met een oplossing komend indien nodig en samenwerken waar mogelijk. Er is keihard gewerkt voor die raadsvergoeding. 

Het vertrouwen van de bevolking in de politiek is er de afgelopen jaren niet beter op geworden met de vele schandalen. Ook in onze gemeente waren er helaas wat akkefietjes; we hopen dat het hier wel meevalt, maar, zoals al in de eerste zin gezegd, niets is meer vanzelfsprekend”, aldus Erik Bevaart.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.