Meldpunt ‘Zorg om Zorg’, vraag het Hanneke

Eerlijk Alternatief uit Pijnacker-Nootdorp staat bekend om de aandacht voor de ontwikkelingen in de Zorg. Per 1 januari 2015 is er heel veel veranderd in de Zorg. Eerlijk Alternatief vraagt zich af of dat wel voor iedereen even duidelijk is. Eerlijk Alternatief is op zoek naar uw zorgen om de Zorg.

Meldpunt ‘Zorg om Zorg’

Eerlijk Alternatief vond het in 2014 hoog tijd om het eerder opgerichte meldpunt voor vragen over de thuiszorg uit te breiden. Eerlijk Alternatief presenteerde het meldpunt ‘Zorg om Zorg’. Het meldpunt is nog steeds actief, want er is een blijvende behoefte aan antwoorden op zorgvragen. Zeker nu alles via de gemeente geregeld moet worden. Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief geeft informatie en kan u eventueel gericht doorverwijzen.

Voor wie?

Voor wie is het meldpunt ‘Zorg om Zorg’? Kort gezegd is Hanneke van de Gevel op zoek naar mensen die zich net als zij zorgen maken over de veranderingen in de zorg. Dat kunnen vragen zijn over zorg voor u zelf, uw kinderen of andere naasten. Of misschien maakt u zich gewoon zorgen om uw buurvrouw. Het kan gaan over zorg op gebied van ouderen, jongeren, maar ook bijvoorbeeld over iemand die een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

Veranderingen

Fractievoorzitter Hanneke van de Gevel licht toe: “Op al deze drie gebieden is een hoop veranderd. Het Rijk heeft het niet meer voor het zeggen, maar sinds 2015, gaat alles via de gemeente. Hierdoor kan er van alles veranderen, zoals de zorgverlener, uw eigen bijdrage, de hulp of ondersteuning die u krijgt. De gemeente probeert dit in goede banen te leiden. Wij van de politiek houden zo goed mogelijk een vinger aan de pols.“

Ervaring in de Zorg

Eerlijk Alternatief is een partij die zijn wortels in de Zorg heeft. Meerdere fractieleden hebben ruime ervaring op de verschillende gebieden van zorg. Als u zorgen heeft over de volgende punten, bel of mail Hanneke. Zij bundelt alles en biedt uw zorgen aan het College en de ambtenaren aan en zal via haar politieke invloed proberen uw zorgbelangen zo goed mogelijk te behartigen!

Bel Hanneke op 06-23288014, (Hanneke werkt al sinds 1986 in de gehandicaptenzorg, werkbegeleiding en is sinds 2006 lid van de gemeenteraad)

Of mail naar Hanneke

Op maandag 11 mei 2015 is het eerste Rapport van het Meldpunt waarin de meldingen staan beschreven inclusief tien aanbevelingen gepresenteerd aan het SWOP en de WMO-Raad. 

Hier kunt u het nalezen: Meldpunt_Samenvatting_meldingen_en_aanbevelingen_meldpunt.pdf

Het meldpunt zal gewoon actief blijven. 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.