Vrijdag 7 maart organiseerde Bert Heemskerk het tweede Truckerdebat onder de bezielende leiding van oud burgemeester De Prieëlle. Een bomvolle arena maar vooral met mensen uit de politiek. Dus die stemmen vielen er niet te winnen. Ik sprak wat jongeren aan maar die kwamen helaas niet uit onze gemeente. Ik zag wat jongerenwerkers lopen en wat beleidsambtenaren. De mogelijk zwevende kiezer was dus op één hand te tellen.

Kansen voor jongeren

Ik heb duidelijk aangegeven dat ik het wel bijzonder vind dat iedereen starterwoningen wil hebben, maar dat er niets met deze wens is gedaan is de afgelopen vier jaar. Wat ons betreft zou je naast Young and Living op de Klapwijkse weg nog wat torentjes erbij kunnen bouwen. Eerder opperde ik in het debat in de Raadszaal ideeën zoals TON-woningen die elders in Nederland al bestaan. Huizen voor één ton, maar je moet wel willen. Eerlijk Alternatief krijgt in de huidige gemeenteraad geen meerderheid voor dit idee. Wie weet na de verkiezingen, met behulp van uw stem, lukt het ons en onze samenwerkingspartners wel. Want wij willen dat jongeren hier kunnen blijven wonen en kansen krijgen op de woningmarkt, zowel bij huur- als koopwoningen.

Cultuur

Daarnaast vinden wij het doodzonde dat de cultuursubsidies totaal op 0 zijn gezet door een meerderheid in de gemeenteraad. Wij vinden het schandalig dat er niet eens gekeken is naar de tegenbegroting van Eerlijk Alternatief. Daarin werd ook bezuinigd, maar wel zo dat bijvoorbeeld De Trucker en de bibliotheek overeind konden blijven. De gemeenteraad voert eerst gesprekken met al die organisaties en vervolgens doen de meeste partijen niets met hun wensen en ideeën. Zo luister je niet goed naar de inwoners. Cultuuractiviteiten en het daarbij behorende vrijwilligersleven zijn het cement van onze dorpse samenleving. Het geeft mensen de mogelijkheid zich cultureel te ontplooien en zorgt voor een hecht sociaal netwerk.

Onderwijs

Eerlijk alternatief vindt dat wij goed moeten inzetten op onderwijs en banen om zo de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Wij hebben daarin ook het initiatief genomen. Wij zijn in gesprek geweest met Lentiz onderwijsgroep. Zij zien het wel zitten om een MBO te starten in onze gemeente gericht op de glastuinbouw. Zo binden wij kinderen aan onze gemeente en zorgen wij dat er kansen voor jongeren op de lokale arbeidsmarkt komen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat wij ons als gemeente kunnen profileren op het gebied van onderwijs gericht op duurzame glastuinbouw, onze lokale kenniseconomie.

Jongerenactiviteiten

Goed, er is natuurlijk nog meer geroepen en gedaan en nu maar hopen dat het handjevol op Eerlijk Alternatief stemt want elke stem telt! Wij hebben als enige partij uit elke kern jongeren op de lijst staan Damien (Pijnacker), Jurre (Nootdorp)en Robin (Delfgauw) en onze lijstduwer Marco zorgt, als uitbater van Café De Guyter, dat er veel jongerenactiviteiten gesponsord en gefaciliteerd worden. Daarnaast is het op vrijdag en zaterdag altijd bomvol met jeugd. Je zou kunnen zeggen dat Marco onze eigen jongerenwerker is. Hij kent ze, houdt ze in de gaten en spreekt hun taal. Die mensen heb je nodig en moet je koesteren, dat geldt ook voor de medewerkers van De Trucker. Ook zij vervullen een belangrijke rol in onze samenleving daar waar het gaat om activiteiten die zij jaarlijks organiseren voor de jeugd. Een heleboel meer dan het Jeugd- en Jongerenwerk organiseert en met meer succes.

Hanneke van de Gevel 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.