Aan het einde van de zomer in 2013  werd de horeca ineens geconfronteerd met handhaving rondom terrassenbesluit.Tot 23.00 uur mocht men op het terras zitten, maar vooral niet later. Lokale partij Eerlijk Alternatief vond dat te vroeg, mede ook omdat de zwoele zomeravonden op één hand te tellen zijn. Dit zijn nu precies de dagen dat de horeca goed kan verdienen en de inwoners lang buiten kunnen genieten.

Eerlijk Alternatief vond dat burgemeester Rik Buddenberg in gesprek moest met omwonende om te bespreken of er verruiming mogelijk was. Tevens diende Eerlijk Alternatief het initiatief in om verruiming mogelijk te maken. 

Rik Buddenberg ging in gesprek met omwonende en ondernemers, daar kwamen goede dingen uit voort en er is gekozen voor een verruiming van de APV.

Op vrijdag en zaterdag en een dag voorafgaand aan een feestdag mag men nu tot 00.00 uur op het terras zitten. Niet overal, want er is een gebied aangemerkt in Pijnacker-Centrum waar dat mag; het gebied gelegen tussen de Oost- en Westlaan en de Stationsstraat bestaande uit de straten; Stationsstraat, Emmapark, Raadhuisplein, Ackershof, Kerkweg, Oostlaan, Westlaan en Noordweg. 

In Nootdorp was er teveel bezwaar vanuit omwonenden en de lokale horeca had (evenals in Delfgauw) geen behoefte aan uitbreiding.

Eerlijk Alternatief vindt het belangrijk dat men in gesprek gaat met elkaar. Een ondernemer, moet kunnen blijven ondernemen, niet geconfronteerd worden met onnodige regeltjes. Dit alles bij elkaar draagt bij aan een bruisend leef- en werkklimaat. Nu nog hopen op een prachtige zomer. 

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.