‘Samen winnen we de wedstrijd’ was het thema van het sportdebat dat dinsdag 4 maart plaatsvond in De Viergang, georganiseerd door het Sportplatform en de verenigingen DSVP, Oliveo voetbal en handbal, RKDEO, SV Nootdorp, Avanti en HCP. Voor Eerlijk Alternatief debuteerde kandidaat Damien van Herk met rugnummer 7 in het politieke elftal van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

En dat deed hij met zeer veel souplesse, gevoel voor samenwerking en de focus op het scorend vermogen. Niemand zag het spiekbriefje dat hij op zijn barkruk had geplakt, maar niet eens nodig bleek te hebben.

Zo zei hij over de sportverenigingen dat de maatschappelijke functie die deze allemaal hebben nogal eens onderschat wordt. Damien onderstreepte nog maar eens dat Eerlijk Alternatief wel degelijk financiële ruimte ziet om verdergaande bezuinigen op sport tegen te gaan. We hebben het hier dan over de verhoging van de huren van de velden die ten laste komt van de verenigingen. Damien gaf aan dat het mogelijk is om het geld dat nu bestemd is voor het jeugd- en jongerenwerk gedeeltelijk in te zetten voor de sportverenigingen.

Damien is nog jong, maar heeft een heel sportief verleden. Schaatsen, voetbal, handbal en wielrennen, hij beheerst het allemaal. Bekend met teamsport en zeker bekend in sportief Pijnacker-Nootdorp.

Want zoals al gezegd werd deze avond: Het begint met solidariteit, dat maak je prioriteit en zo creëer je continuïteit.

Samen winnen we de wedstrijd, en Eerlijk Alternatief gunt Damien van Herk een basisplaats in onze fractie, stem dus Lijst 8, rugnummer 7.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.