Het jeugd en jongerenwerk (waar héél véél subsidie naar toe gaat) had bedacht om in het eerste weekend van mei maar eens een toernooitje te gaan voetballen. Onder het motto “de nationale straatvoetbaldag”. Midden in het centrum van Nootdorp “Mercatoplein” was de realisatie met afzettingen compleet. Deze professionele organisatie wist op de dag zelf niet hoe laat het zou beginnen in Nootdorp. Eerst was het 14uur en even later stond op twitter 12uur en toen werd het blijkbaar een compromis ….13uur. Oké. Op mijn verzoek (via twitter) werd de website nog aangepast.

Voor een organisatie die ruim een miljoen euro krijgt is dat wel raar.

Er werd heuse rapper  ingevlogen en nog wat meer zoals begeleiding en afzetting. Voor alle jeugd in Nootdorp en Pijnacker. Als één-na-jongste gemeente (qua leeftijd) verwacht je dan toch wel een hoop jongeren. Na enige tijd wachten waren er op het hoogtepunt zeker zo’n 23 jongeren aan het spelen. Te weinig op een bevolking van 50.000.

Ik kan natuurlijk vragen stellen over hoeveel het kost qua begeleidingsuren, wat de doelstelling is, waarom het niet duidelijk was hoe laat het begon en hoe dat allemaal kan. Voor mij was het  weer een bevestiging dat als we moeten bezuinigen ook de Stichting Jeugd en JongerenWerk Midden-Holland de broekriem aan moet halen. En fors. Nu worden zij ontzien in onze optiek.

Best leuk hoor….. panna-voetbal maar deze tijd is voorbij. We moeten bezuinigen! De onduidelijke communicatie en het weinige aantal deelnemers was voor ons weer een bevestiging van onnodig belastingverspilling. Het “we doen maar wat leuks” tijdperk is voorbij. Een paar jaar geleden gaf de rekenkamer nog aan dat het subsidiebeleid onduidelijk was (ook t.a.v. jeugd en jongerenwerk). Met name de doelstellingen. Haal jongerenwerkers (met doelstelling) die hard werken in huis en regel het zelf! Bij deze stichting zie ik veel te weinig vooruitgang als zo weinig en weinigen bereikt worden.

Wat ons betreft halveren en weer terug naar de gemeente.

In de bijlage ziet u op de laatste pagina de bedragen staan van de cultuur subsidies.

13INT01367_bijlage_Subsidiebeleidskader_Maatschappelijke_Ondersteuning_2014_vers    13INT01367_bijlage_Subsidiebeleidskader_Maatschappelijke_Ondersteuning_2014_vers

Bijlage_-_Impressieverslag_dialoog_bijeenkomst_concept_subsidiebeleidskader_15_m    Bijlage_-_Impressieverslag_dialoog_bijeenkomst_concept_subsidiebeleidskader_15_m

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.