altDe nieuwjaarsspeech van Rik Buddenberg op 3 januari stond afgedrukt in de Telstar van 5 januari.
Buddenberg liet weten trots te zijn op Ackershof 2, dat 15 september feestelijk geopend is. Ook werd o.a. de visie op de toekomst van Pijnacker-Nootdorp in 2040 besproken.
Wat ik bij uitstek sterk vond in de toespraak van de burgemeester was zijn oproep aan de politieke partijen om bij de verkiezingen in maart 2014 geen loze beloften te doen.
Letterlijk zei Buddenberg: “Het zou mooi zijn als de verkiezingscampagne die over een jaar zo ongeveer begint, in het teken zal staan van de wijze waarop moet worden bezuinigd in plaats van dat de politieke partijen over elkaar heen buitelen in het doen van nieuwe beloftes waarvan iedereen weet dat ze toch niet kunnen worden nagekomen”.
 
Met name premier Rutte als lijsttrekker van de VVD maakte zich schuldig aan verkiezingsbeloften zoals iedere werkende Nederlander 1000 euro lastenverlichting te beloven.
 
Buddenberg legt ook helder uit waarom, nl. dat bij het vervullen van allerlei belangrijke taken die nu nog bij het Rijk liggen de gemeente verantwoordelijk wordt vanaf 2014 en 2015, maar deze moeten uitoefenen met een budget dat maar liefst 30% lager ligt.
De burgemeester laat hiermee zien boven de partijen te staan en het belang van alle burgers te willen dienen. Dat mag ook wel eens gezegd worden.
 
In de wetenschap dat er grote bezuinigingsoperaties aankomen heeft Eerlijk Alternatief al meerdere malen in de gemeenteraad het standpunt ingenomen dat er geen geld verkwist mag worden. Eerlijk Alternatief heeft diverse voorbeelden gegeven m.b.t. mogelijke bezuinigingen. Als voorbeelden noem ik hier de aanleg van de Komkommerweg, het bijna twee jaar leegstaan van de Hofnar, het Ryck-project, exceptionele salarissen bij Avalex enz.
 
Wat we in 2012 al hadden kunnen bezuinigen, hoeft niet meer in 2013, 2014 en 2015. Een gemiste kans, die ons mogelijk nog duur komt te staan. Juist daarom hecht ik waarde aan een soberder uitgavenpatroon, zoals ik in deel 1 heb aangegeven.
 
Het spijt mij, maar de aanschaf van kunstwerken op het gemeentehuis en feestjes aldaar stroken niet met mijn visie op verantwoord met geld omgaan in een tijd van bezuinigen.
 
Wordt vervolgd!
Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.