altVorige week heeft Eerlijk alternatief twee anonieme brieven van brandweermannen uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp en een open brief van de Ondernemingsraad van de Veiligheids Regio Haaglanden ontvangen.

De anonieme schrijvers hebben het erover dat het al maanden onrustig is, dat men weggepest wordt, dat er na de nieuwe werkwijze al 15 mensen zijn vertrokken, er niet wordt geluisterd, nieuwe brandweermannen de weg niet kennen omdat zij uit een andere gemeente komen en dat regelmatig de brandweerauto buiten dienst staat omdat er geen mankracht is!

Eén van de schrijvers geeft aan de burgemeester eind februari een brandbrief te hebben geschreven. De schrijver geeft aan dat situatie onveranderd is en maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van de inwoners in de gemeente.

Wij hebben via een andere anonieme weg een OR brief gehad van de VRH. De OR geeft in de open brief aan dat het nieuwe roosteren niet werkt (project paraatheid is één regionaal rooster voor de gekazerneerde ploegen). In een gesprek met de OR heeft de bestuurder de verantwoordelijkheid voor de fouten in dit proces erkend en aangegeven dat zij heel graag een oplossing wil voor de ontstane situatie.

De burgemeester schrijft op twitter op 24-4 citaat: “De jaarrekening 2012 vd veiligheidsregio sluit met een overschot van 3 mln euro. Wordt teruggesluisd naar gemeenten. Hulde!”
Diverse keren gaven wij aan ons zorgen te maken omtrent de bezuinigingen binnen de brandweer. Wij hebben daarover ook vaak vragen gesteld. Dat er een overschot is bevreemdt ons.

Ik wil graag over de situatie in debat met de burgemeester en wil weten wat de stand van zaken is.

Hanneke van de Gevel

Fractievoorzitter Eerlijk Alternatief

——————————————————————————————————————————–

Mochten er meer brandweermensen mij willen informeren kan dat anoniem!

Voor de goede orde deze informatie is niet gegeven door de heer Post en Weerheim (bestuursleden Eerlijk Alternatief). Zij hechten er waarde aan politieke activiteiten en werkzaamheden bij de brandweer niet te vermengen.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.