Gisteren stond de gemeenteraad geheel voor paal….. Waarom?

Oké, ik ga het proberen uit te leggen.

Wij hadden een GGD (Zuid Holland West). In mei 2012 kregen de gemeenteraden van de 8 gemeentes die daarin zitten een brief. Er was een tekort van 2,5 miljoen. Zolang ik in de gemeenteraad zit moet er elke keer geld bij die GGD. U snapt wel dat met onze Avalexsoap ik weer een onderbuik gevoel kreeg waar ik een beetje misselijk van werd. 

De GGD (Zuid Holland West) gaat nu fuseren met Den Haag onder de noemer GGD Haaglanden. Nu kregen wij een brief dat zij 1,1 miljoen extra wilde hebben voor onder andere ICT en PR activiteiten… Pardon? De totale begroting is 5,7 miljoen en volgens mij moet de GGD gewoon prikjes zetten, SOA testen etc niet meer en niet minder. Wat die PR activiteiten precies inhouden of dat automatiseringsverhaal weten wij niet precies. Dan moet je maar genoegen nemen met een vaag verhaal citaten wethouder op vragen: “je kan niet precies aangeven hoeveel t kost, we houden ’t in de gaten, het is benaderbaar, het is een inschatting naar wat gebruikelijk is”. Zie vergadering (voor de liefhebber) op 19-09-2013.

Als Raadsleden moeten wij toetsen en controleren dus ik ging een mooie motie in elkaar zetten (zie bijlage). Om te toetsen heb ik natuurlijk elk kwartaal cijfers nodig om te controleren of ze wel binnen de lijntjes blijven. GroenLinks-wethouder Van Alphen was dat niet van plan. Hij kon wel wat geven….misschien….maar wist niet precies wanneer, hoe en wat.

En daar nam de Raad grotendeels genoegen mee… Snapt u het nog? De PvdA diende de motie mee in maar dat mocht niets helpen en de LPN steunde (3 partijen vóór en 6 tegen). Maar ook dat is democratie.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.