Cultuurkaart
Deze week brengt Eerlijk Alternatief wederom een ansichtkaart uit met foto’s van onze mooie gemeente. Ook deze ‘groeten uit’ kaart bevat foto’s uit de kernen Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Dit keer is het thema cultuur. De cultuurkaart van Eerlijk Alternatief bevat een mix van nostalgie en het hedendaagse.
 
Veel mensen hebben goede herinneringen aan het helaas inmiddels leegstaande Jozefhuis (1906). Zo ook aan het CJMV-gebouw (1926). Tegenwoordig huisvest muziekschool Rootz hier.
Onze gemeente mag trots zijn op Cultura, het theater waar veelal bekende artiesten optreden. Zo ook juicht Eerlijk Alternatief het particulier initiatief toe zoals cafe De Guyter die zorgt voor vele optredens. 
In Delfgauw staat wellicht het mooiste bankje van onze gemeente; het heeft de toepasselijke tekst ‘van ons samen’. Cultuur is immers van ons allemaal.
Eerlijk Alternatief heeft herhaaldelijk laten blijken bij een gemeenteraadsvergadering dat de bezuinigingen op cultuur op andere wijze zouden kunnen plaatsvinden. Lees onze column ‘Strop om cultuur’ en ’tegenvoorstel cultuur’ en u zult zien dat we een eerlijkere verdeling voorstaan en een goed alternatief bieden. Iets waar de 61 verenigingen zich vast in kunnen vinden. Helaas lijkt Groen Links-wethouder Van Alphen hier geen boodschap aan te hebben.
De ansichtkaart kunt u bij ons gratis verkrijgen (Dreeslaan 19 Pijnacker). Wij verklappen bij deze dat de volgende ansichtkaart uit de serie ook foto’s van de buurtschappen Oude Leede en Noukoop zal bevatten! De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft immers veel moois te bieden en niet in de laatste plaats de buitengebieden.
 
Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.