Op 7 november hebben wij een presentatie gehad van de brandweercommandant mevrouw Lieben (onlangs te gast bij Pauw en Witteman). Eerlijk Alternatief wilde antwoorden hebben van de burgemeester die verantwoordelijk is voor het veiligheidsbeleid. Buddenberg had de regionaal brandweercommandant Lieben en de lokale brandweer commandant Groenewegen uitgenodigd. Eerlijk Alternatief maakt zich zorgen om de vele vertrekkende brandweerlieden. Eerlijk Alternatief heeft diverse keren de brandveiligheid op de agenda gezet maar is (mede door bezuinigingen en regionalisering) nog steeds niet gerust. Fractievoorzitter Hanneke van de Gevel heeft recent diverse brieven thuis gehad over het grimmige werkklimaat van brandweerlieden uit diverse korpsen en daarmee het onveilige werkklimaat. Inmiddels zijn al 20 mensen uit Pijnacker-Nootdorp opgestapt. Wat gaat Lieben daar aan doen?

Lieben gaf aan dat zij inmiddels vier vertrouwenspersonen heeft aangesteld en dat er zowel een integriteits- als vertrouwensbeleid is vastgesteld. Lieben: “we springen daar heel strak op in”. Alle leidinggevenden moeten nu een leiderschapsprogramma lopen. Lieben: “Allemaal, niemand uitgezonderd dat vraagt nogal wat en wij zien daar ook mensen door het ijs zakken, daar ben ik heel eerlijk in”.

Van de Gevel wilde graag alle evaluaties en rapporten ontvangen om te bekijken of er nog verdere stappen nodig zijn. In het filmpje hieronder kunt u de presentatie en diverse vragen beluisteren en zien.  

Burgemeester Buddenberg gaf eerder bij Van de Gevel aan dat de commandant antwoorden moest geven op alle vragen die de fractievoorzitter van Eerlijk Alternatief heeft. Van de Gevel vond het gesprek met de regionaal brandweercommandant helder en open “ik zal het blijven volgen want veiligheid is voor ons een belangrijk punt. Ik ben benieuwd naar de diverse rapporten en bedank Lieben en Groenewegen voor de open bijdrage. Het hele proces moeten wij kritisch blijven volgen. De veiligheidsregio moet nu nog iets meer dan een miljoen bezuinigen op een bedrag van 85 miljoen” aldus de fractievoorzitter van Eerlijk Alternatief.Either scripts and active content are not permitted to run or Adobe Flash Player version
10.0.0 or greater is not installed."Get


‘,’hspace’:null,’vspace’:null,’align’:null,’bgcolor’:null}”>

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.