Mensen bij de brandweer lopen weg en dat is niet goed. Daarom heb ik ook de burgemeester verzocht om een onderzoek te doen. Volgens diverse anonieme bronnen is de organisatie onveilig. Wegpesten, niets durven te zeggen is blijkbaar het huidige moraal. Daarnaast zijn de nieuwe roosters niet prettig. Eerder deed Buddenberg een onderzoek bij jeugdzorg n.a.v. een tweetal brieven.

Vorige week kreeg ik een mail dat de brandweer met mij in gesprek wilde (zie bijlage screenshot waarbij ik wel een aantal namen, telefoonnummers heb weggelaten.

Natuurlijk wil ik best in gesprek maar ik wil eerst onderstaande vragen hebben beantwoord. Deze zijn via de griffie verzonden naar de burgemeester.

Vragen over de brandweer:

Kunt u exact aangeven hoeveel vrijwilligers van de post Pijnacker Nootdorp na 1 januari 2012 de dienst hebben verlaten ?

Kunt u aangeven hoe vaak de autospuit Pijnacker-Nootdorp vanaf 7 januari 2013 op status 4 heeft gestaan omdat er onvoldoende personeel was om de TS te bemannen ?

Kunt u aangeven wat naar uw beleving de oorzaak is dat de vrijwilligers die altijd dienst hebben gedaan op de post Pijnacker-Nootdorp ontslag hebben genomen ?

Eerlijk Alternatief heeft berichten ontvangen dat het personeelstekort van dien aard is dat de post Haagse Hout vanaf begin juni 2013 is gesloten, dat de beroeps brandweerlieden van deze post zijn verdeeld over de andere posten in de regio. Kunt u deze informatie bevestigen dan wel ontkennen.

Eerlijk Alternatief wenst eerst antwoorden te krijgen op bovenstaande vragen waarbij de laatste vraag per omgaande beantwoord kan worden. Na ontvangst van de rest van de vragen kan E.A. pas overwegen om met uw commandant in gesprek te gaan.

Wordt vervolgd

Voor de goede orde Roy Post en Kees Weerheim (brandweerlieden en bestuursleden van Eerlijk Alternatief) hebben hier niets mee van doen.

Mail Brandweer    Mail Brandweer

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.