BoetekleedSoms rij je in onze gemeente waarbij je dan denkt: “tja, dat moet de politiek zich aanrekenen”. Hoe komen toch bepaalde maatregelen tot stand?

Eerder heeft Eerlijk Alternatief zich al uitgelaten over de verkeerssituatie in Pijnacker en Delfgauw. Zo vinden we het onzin en betuttelend dat er niet gefietst mag worden op het Raadhuisplein, is de lange 30-kilometer zone nabij in Delfgauw overdreven en wordt er nu ligt er weer voor tienduizenden euro’s een voorstel voor een onlogische aanpassing. Het verkeer op de Delftsestraatweg heeft geen voorrang. Dit is onlogisch. Omdat het zo onlogisch is wil men het logisch maken door een “hobbel” maken zodat die paar auto’s per dag uit de Graaf Willem II laan in Delfgauw voorrang krijgen. Iets wat onlogisch is logisch maken… hum.

Deze voorrangsregeling vinden we onwenselijk. Al zovele jaren was de Delftsestraatweg een doorgaande weg, een belangrijke ontsluitingsweg voor de kernen Pijnacker en Delfgauw. Het verkeer moet zich dan vlot kunnen verplaatsen; 50 kilometer is dan overigens een veilige grens, beduidend acceptabeler dan de huidige maximumgrens van 30 km. Ik rijd daar overigens dagelijks overheen en de meeste gaan bumperkleven of halen mij in.

Een situatie die ook tot ergernis leidt, zijn de trage verkeerslichten bij het punt splitsing Vlielandseweg en Klapwijkseweg. Al geruime tijd zijn er werkzaamheden, daarvoor alle begrip. Maar het is sowieso een punt waar je in de spits sinds jaar en dag minuten moet wachten. Die stoplichten staan niet goed afgesteld. 

Het gaat om keuzes waarin de politiek het boetekleed moet aantrekken.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.