Zaterdagavond 21 januari was het voor de derde keer “de Wintertent” op de sportlaan. De organisatie lag in handen van café De Guyter. Het was nog even spannend vanwege de ferme wind maar de brandweer had groen licht gegeven. Met een kaartje in de hand trotseerde ik windkracht zeven en stond uitgewaaid rond 21.00 uur bij de ingang.

Er hing een fantastische sfeer in de uitverkochte tent met als hoogtepunt “2 Brothers on the 4th Floor”. Ik moet bekennen dat ik altijd voor de sfeer kom en eigenlijk niets van de muziek mee krijg. Sterker nog… meestal sta ik achterin om een bierdouche en piepende oren te voorkomen. Je wordt ouder mama roepen mijn kinderen. Achterin kun je nog een beetje praten met bekenden die voorbij komen.

1800 pubers, ouders, opa’s en oma’s gingen ongedwongen hun gang. Jong en oud. Fantastisch dat dat kan met een ‘ons kent ons’ sfeertje.

Toch mooi dat iedereen wil meewerken aan zo’n evenement. Van politie, brandweer, e.h.b.o, beveiliging tot aan personeel en bekenden van de Guyter.

Er was één ja maar….. Om 00.25 uur ging de tap dicht. De Wintertent had een vergunning tot 1.00 uur en dan moest het stil zijn. Door een te strikte vergunning en ik vermoed een waarschuwing van de gemeente was de organisatie daardoor krampachtig.Na Koninginnedag, 12″ race en de Kelnerrace wil een ondernemer hier ook een groot feest van maken. Niet altijd met winst, soms ook met verlies.

 

Organisatie bedankt voor dit topfeest en tot volgend jaar!

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.