In Emerald is een aantal jeugdigen tijdens de jaarwisseling volkomen los gegaan. Emerald is een wijk in Pijnacker-Nootdorp met enorm veel jeugd. Het merendeel is goede jeugd maar een klein groepje weet het, zoals gewoonlijk’, te verstieren .

Het resultaat was dat een drietal jongeren, voor zover ik het weet,  een winkelpui vrolijk ging opblazen om vervolgens bij die slijter drank te jatten. Een ander asociaal akkefietje was om vuurwerk, willens en wetens, via een slaapkamerraam te laten vliegen waar een kind lag te slapen.  En dan heb ik het nog niet over diverse afvalbak opblazingen, containerbrandjes enzovoort

Het jeugd en jongerenwerk was in een busje van de gemeente in de middag fris en fruitig langs geweest om juist te praten met de jeugd onder het genot van koffie, brood, worst en vuurwerkbrilletjes en noem zo maar op. Goed bedoeld hoor en misschien hou je een aantal jongeren wel op het juiste pad. Die jongeren die het niveau hebben  van een pantoffeldiertje hebben zij misschien ook wel gesproken maar die jeugdigen weten dat niet meer.

Hun ééncellig  brein leeft schijnbaar op instinct de boel slopen en de boel jatten. Daar is geen goedbedoeld  jongerenwerk tegen opgewassen. Daar is niets aan te doen.  Wat dan wel? Als je dit soort zaken doet heb je een stoornis dus opnemen en behandelen. Maar ja, voor de jaarwisseling hebben we dat blijkbaar niet in beeld. Om dat probleem met jongeren wel in beeld te krijgen willen wij richting opbouwwerk (zie verkiezingsprogramma). Voor een rustige jaarwisseling pleiten wij voor deze doelgroep vƒ³ƒ³r directief toezicht samen met ouders en de agent.

Als we dan kijken naar het buurtschap de Oude Leede daar is weer wat anders aan de hand. Jaren was het daar een traditie om auto’s in de fik te steken. Een infantiele traditie, ik snap de lol niet, maar oké. Als je dit gedrag al jaren gedoogd en er ineens mee stopt wordt het een kat en muis-spel. Vorig jaar hing de burgemeester stoer camera’s op, maar na protest van de buurt verdwenen ze. Of je gaat flink handhaven of niet. Beetje slap en visieloos.  Vervolgens ging er het een en ander in de lucht en als de daders zich niet gingen melden was het dit jaar over en uit. En zo was het dit jaar ‘over en uit|’

Mijnheer de bugemeester, de in Ouwe Lee zal niemand een ander verlinken zo werkt dat! Gordijnen dicht en ‘ik heb niets gezien’. Dit jaar was er geen vreugdevuur als straf en alsnog vloog het een en ander in de fik. Misschien zijn de daders al in de dertig en bezeten door een drift. Hoe dan ook hierin moet de gemeente ook een keus maken. Of zo’n APK-loze auto gecontroleerd in de hens of handhaven en dan ook met ouders en politie die toezicht houden op strategische punten.

In elke kern is een andere samenstelling en daar moet je je beleid op aanpassen. Daar moet je visie op hebben. Visie op Delfgauw, Oude Leede, Pijnacker en Nootdorp.

Als je gaat handhaven doe het dan goed, samen met ouders, en niet elk uur met een politieautootje door de straat. Dat heeft geen zin. Of je doet het goed of niet.

voor de rest was het redelijk rustig in het dorp

update 2-1 Ook in Nootdorp zijn hersenloze wezens aan de gang gegaan. Bij de drie Musketiers en bij de Kwalitaria sneuvelde door vuurwerk de ruiten.

update3-1 In Pijnacker sneuvelde de biblootheekruit

Schade openbaar meubilair;

  • 44 prullenbakken € 22.000,-
  • Wegen en straten € 9.000,-
  • 10 afvalcontainers € 7.500,-
  • 1 bushokje € 7.000,-
  • 1 speeltoestel € 3.000,-
  • 10 verkeersborden € 1.500,-
  • 1 zitbank € 1.000,-
  • Groen € 350,-
  • 1 lichtmast € 150,-

Totaalbedrag van € 51.500

 

Ik wens u allen veel geluk, wijsheid en gezondheid in 2012!

Hanneke van de Gevel

 


Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.