Op woensdag werd er gekoerst op de Drafbaan en zig-zagde je met je fiets tussen alle fout geparkeerde auto’s. De koers schalde door het dorp. Nu herinneren alleen de straatnamen daaraan. 

In de avond ging je een biertje pakken bij het WittePaard,  De Gouden Star of het cafeetje aan de Brasserskade. Het Wittepaard is nu een groot partycentrum en staat elders, de Gouden Star een eetcafé en het cafeetje op de hoek is nu een woonhuis. (lees verder voor meer sentiment)

Boodschappen deed je bij de kleine winkeltjes in de Dorpsstraat. De poelier wist, als hij mij aan zag komen lopen, dat ik crƒ¨mepaté wilde. Geen woord teveel.

Ik wisselde met mijn buurmeisje pianoboekjes uit. Zij speelde klassiek en ik jazz. Internet bestond nog niet laat staan het scannen van noten.

De bus ging één keer per uur en zo liet een vriend de bus in 1988 even wachten en haalde mij op om in Delft de EK overwinning in te vieren. Ik had geen telefoon en mobieltjes (zoals nu) bestonden nog niet. De chauffeur heeft zeker 10 minuten gewacht.

Nootdorp was nog een echt dorp. Weemoedig denk ik daar soms aan terug.

In 1994 ging ik in Pijnacker wonen en liep bijna dagelijks met mijn kinderen van toen 3, 2 en een baby naar het winkeltje Casper. Een klein winkeltje. Nu staat daar Villa Casper waar 12 mensen wonen met een verstandelijke beperking.

Alles verandert. Dat is niet altijd even leuk maar we moeten mee. We moeten wel kijken, soms met het mes op de keel, hoe we die veranderingen inrichten.

26 april stond het servicepunt op de agenda. Het servicepunt, in het Raadhuis te Nootdorp, is voor het laten maken en ophalen van  ID-kaarten of paspoorten. Voor complexere vragen moet men in Pijnacker zijn. In Delfgauw sloot het servicepunt al eerder omdat het te kostbaar was.

Eerlijk Alternatief heeft ingestemd met de sluiting omdat straks ID-kaarten etc 10 jaar geldig zijn, er een virtueel loket komt én  omdat de gemeente  huis bezoeken blijft brengen bij mensen die niet mobiel zijn.

Natuurlijk hadden we gewild dat alles bij het oude bleef maar we moeten enorm bezuinigen en dat vraagt om keuzes en soms pijnlijke keuzes. We zijn één gemeente en Pijnacker ligt centraal tussen Delfgauw en Nootdorp. Als je in Rokkeveen woont en je naar het gemeentehuis moet in Zoetermeer is dat qua afstand hetzelfde. Ik wil absoluut onze gemeente niet vergelijken met een stad maar het gaat om een vergelijk qua fysieke afstand.

Laten we in deze tijd oplossingen en binding zoeken tussen de drie prachtige kernen.

Twee jaar geleden ging mijn kleuren Tévéétje stuk. Ik kocht dat ding vol trots in 1986 van één maandsalaris in Nootdorp. Er kwam een flatscreen uit Pijnacker voor in de plaats. Tijden veranderen.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.