Wij vinden dat we NU moeten stoppen met Ryck voordat het te laat is. Ryck is het project onder de vlag van Avalex waar we met een pasje plastic, papier etc kunnen inleveren. Eerder diende ik een tegenbegroting in. Veel lovende woorden vanuit de partijen en de wethouder. In de 26 pagina’s staat klip en klaar met een goede onderbouwing waarom we moeten stoppen. Ik dien vanavond, met steun van LPN, een amendement in (zie bijlagen). (niet gedaan wel een motie van wantrouwen) Mijn betoog kunt u ook lezen in de bijlagen(niet gedaan want het voorstel werd ingetrokken) We moeten naar een systeem waarbij meer klantvriendelijk gescheiden opgehaald wordt en liever ook goedkoper! (lees verder)

Update: Er was een rare sfeer. Iedereen was aan het wachten en de burgemeester was onderweg… Uh die zat gewoon met Oudhof en Van Haagen te vergaderen. Even later kwam het college zichtbaar gespannen binnen en ik vroeg of agendapunt Ryck vanwegen het politiek belang als eerste agendapunt op de agenda kon. En zo gingen we om 20.45 aan Ryck beginnen. Het college wilde meteen een schorsing en al snel bleek dat Oudhof onder vuur lag.

Goed, Oudhof zei dat hij om 19.00uur ruis door kreeg en dat de gemeente Pijnacker Nootdorp toch voor de risico’s moest opdraaien. Van Haagen had vandaag een Dagelijks Bestuursvergadering gehad bij Avalex en de financiele man hoorde al snel dat wij voor het verlies gaan opdraaien. Verlies want Ryck doet t niet zo goed. (zie ook mijn tegenbegroting eerder) 

Oudhof had geen antwoorden en hij maakte excuus. Het is toch werkelijk te gek voor woorden. EA, GB, LPN, CU-SGP diende een motie van wantrouwen in bij de griffier. En zo werd er weer geschorst door het college. VVD en CDA dreigde de motie namelijk te steunen. 

Het evaluatierapport is al van juni, Oudhof heeft steeds aangegeven dat wij niet voor de risico’s van Ryck op hoeven te draaien. De eerste vraag daarover stelde ik al ik 2011.

Maar ja schorsingen zijn om te lijmen en zo gebeurde het ook. Na vele lange schorsingen werd Oudhof ontspannen en bleef hij zitten zonder een verhaal. Dat doet hij goed. Zonder verhaal blijven zitten. In de vroege ochtend liep de vergadering voor Nico met een sisser af. Hij gaat nu de raad informatie geven… Ja, natuurlijk. Droom verder.  

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.