Donderdag 5 juli was de laatste vergaderdag voor de gemeenteraad. Dossier Avalex stond op de agenda. Ik heb al vaker over dit dossier geschreven omdat de situatie daar helemaal uit de klauwen loopt. Tijdens de vergadering nam PvdA wethouder Nico Oudhof de controller mee. Heel bijzonder want normaal gesproken moet de wethouder zelf antwoorden geven op financiële vragen. (lees verder over de vergadering)

 

Zowel de oppositie als coalitie hadden enorm veel vragen en kregen onvoldoende antwoorden. Ik diende met steun van LPN en GBpn een voorstel in om de wethouder de laan uit te sturen. Inmiddels is de schade namelijk 7 miljoen in de min. Mijn motie  van wantrouwen haalde het niet.

 

Oudhof stelde zelf met zichtbare tegenzin voor om zijn Avalex-portefeuille aan VVD wethouder Peter van Haagen te geven. Van Haagen was wel blij met die kliko-portefeuille want hij had wel weer wat tijd. Deze haan had in diezelfde week zijn veiligheid-portefeuille aan burgemeester Rik Buddenberg gegeven. Van Haagen heeft een buitenechtelijke relatie met de plaatsvervangend bureauchef en om belangenverstrengeling te voorkomen zat er niets anders op. Buddenberg was nu weer erg blij. 2 jaar geleden wilde Van Haagen per se een stuk van de veiligheid hebben terwijl dat normaal gesproken gewoon bij de burgemeester, de opperhaan, zit.

 

Na 4 uur Avalex kwam er een spoeddebat over een ingezonden brief (in de Telstar) van Jef Burger de fractievoorzitter van de LPN. Burger verwoordt in de brief de reactie van de bevolking en over de voorbeeldfunctie van een wethouder. De VVD had het debat zelf aangevraagd. Beetje dom. Door dit te doen vestig je weer de aandacht op de affaire. Met alle respect voor de ingezonden brieven van de Telstar maar hoeveel mensen lezen dit nu? En zo stond het inderdaad de volgende dag wéér in het AD en woensdag waarschijnlijk weer in de Telstar. Allemaal hanengedrag en zo gaan we flink kraaiend het reces in.

 

Mocht u nog belangstelling hebben in mijn betoog over Avalex dan leest u dat in de bijlage.

 

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.