Vanavond staat de  ‘Verordening winkeltijden Pijnacker-Nootdorp 2012’  op de agenda.

Zoals iedereen weet mogen tegenwoordig  drie supermarkten in Pijnacker-Nootdorp op zondag open.

In de wet van onze gemeente staat dat de betreffende winkel geopend mag zijn vanaf 16.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur. De Winkeltijdenwet zegt dat de winkel tot 22.00 uur open mag zijn.

Wij vinden dat je de landelijke wet moet volgen en dat wij daar geen onzinnige wetten overheen moet leggen. De ondernemer mag dit zelf beslissen. Omdat er meerdere partijen dit ook vinden is de wetswijziging aangenomen; de winkel mag voortaan geopend zijn vanaf 16:00 tot uiterlijk 22:00 uur.

De drie supermarkten die open mogen op zondag worden beslist via een tweejaarlijkse loting. Wij vinden dat in elke kern een supermarkt open moet kunnen zijn.  Het is niet eerlijk als bijvoorbeeld de Jumbo in de Parade in Nootdorp elk jaar geluk heeft en Albert Heijn in de Parade bijvoorbeeld niet. Dat moet eerlijk worden verdeeld.

Daarom wel een loting maar de winkels die al open zijn geweest moeten, wanneer een andere winkel meedoet uit dezelfde kern, twee jaar wachten.   Ook hier was een meerderheid voor en is de wetswijziging aangenomen;

indien er meer vraag is naar zondagavondopenstellingen dan er ontheffingen beschikbaar zijn dan wordt een door het college vastgestelde verdeelsystematiek toegepast, waarbij zoveel mogelijk verschillende ondernemers de kans krijgen om van deze ontheffing gebruik te maken.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.