Woensdag 7 september kregen de gemeenteraadsleden en nog wat ambtenaren de volgende mail; ‘De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe bestuurscentrum vorderen gestaag. Vanuit het presidium is aangegeven dat bij de keuze van het meubilair behoefte bestaat aan een mogelijkheid stoelen en tafels vooraf te testen en eventuele op- en aanmerkingen te maken. 
Met dit in het achterhoofd willen wij jullie op 22 september om 20:00 uur de mogelijkheid bieden het meubilair te testen.’

In het presidium zitten 9 fractievoorzitters. Ik was de laatste keer bewust afwezig omdat in die vergadering politiek bedreven zou worden. Ik ben voor openbaarheid van bestuur en dus tegen achterkamertjes politiek. Maar goed, nu blijkt dus dat één fractievoorzitter de tere billetjes van de vergadertijgers op de agenda heeft gezet en de rest vond dat blijkbaar ook.

Nu blijkt dat -pak m beet- 6 uur vergaderen per maand comfortabel moet gebeuren dus gaan we, volgens het bericht, testen. Ik ben het enige gemeenteraadslid dat in alle drie de commissies zit dus voor mij is het ongeveer 12 uur vergaderen per maand. Sommige vergaderingen duren enorm lang omdat iedereen persé iets moet of wil roepen.

In het kader van de bezuinigingen, het effectief vergaderen en de milieuvriendelijkheid pleit ik ervoor om de pallets van jeugdland te hergebruiken. De 29 raadsleden, het zeshoofdig college en een aantal commissieleden timmeren zelf een bank om op te zitten tijdens vergaderingen. Het gaat immers om belastinggeld van de burgers.

In de Guyter werd gister gekscherend de opties van zitzakken besproken. Als er dan niet opgelet hoeft te worden kunnen de raadsleden tussendoor een tukkie doen.

Tja, stoelen testen? Waarom worden de oude stoelen niet gewoon gebruikt? Waarom moet een stoel weer aan allerlei eisen voldoen voor een paar uur per maand?

Vergaderen is prima maar zo goedkoop mogelijk. Wees voorzichtig met de centen van de burgers en stop met dit soort onzinnige bemoeienissen voor het kweken van zitvlees.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.