Zoals u misschien wel weet is Eerlijk Alternatief tegen subsidieslurpende instanties die te weinig doen. Dat geldt ook voor het jongerencentrum de Hofnar in Pijnacker. Lees verder wat wij hier van vinden.

In ons verkiezingsprogramma van E.A staat bij het tweede punt letterlijk:
Wij menen dat er niet aanbodgericht, maar vraaggericht gewerkt moet worden. Voor de Jip Jopbus en de Hofnar in Pijnacker is geen animo en deze kunnen daarom per direct worden gesloten. Het geld dat hierdoor wordt bespaard, kan als subsidie worden verstrekt aan de Trucker, de Poort en de Kelder, waar men op vrijwillige basis de jeugd wel weet te boeien. Jeugdwerkers moeten samen met de wijkagent de straat op. In Delfgauw en Nootdorp ligt dit weer heel anders. De locaties Lighthouzz en Choizz moeten vooral open blijven. 
Wij menen dat jeugdwerkers in breder verband moeten worden ingezet, veel meer als opbouwwerkers. 
Bij het jeugdwerk moet gebruik worden gemaakt van de creativiteit van die jeugd. In dat licht is de investering in de dure jongerenwebsite absolute geldverspilling.

Ik heb inmiddels al veel geschreven over de Stichting Jongeren Werk Midden Holland (als u in de zoekmachine, links boven, jeugd intikt levert dit zo’n 29 stukjes op).Wederom hebben wij vraagtekens over de Hofnar. Los van alle incidenten nu even op chronologische volgorde het afgelopen jaar;

Op 15 februari 2011 ontstond er een brand in de bovenzaal (Hofnar). Op 5 maart gaat de benedenzaal (Trucker) open. Omdat wij het lang vonden duren voordat de Hofnar open ging, stelden wij vragen. In de gemeenteraad op 24 maart heeft wethouder Oudhof hierop een aantal zaken aangegeven:                             1. dat het huiskamerproject van het jeugd- en jongerenwerk voor een half jaar naar de Willem-Alexanderschool in Pijnacker-Noord verhuisd 2. dat het een formaliteit is om dit te regelen 3. dat de bovenzaal, die wordt gehuurd door het jeugd en jongerenwerk 4 tot 6 maanden gesloten wordt voor onderhoud. Vervolgens gaf, naar verluidt, de medezeggenschapsraad van de basisschool geen toestemming om het jongerencentrum te huisvesten.

We zijn ruim een half jaar verder en nu blijkt er weer een verzekeringskwestie te zijn De wethouder geeft aan dat hij er bovenop zit. Maar dat kan toch niet? Sowieso vinden wij het weggegooid geld. Jongerenwerkers worden, in ieder geval voor ons, niet zichtbaar ingezet.

Ik ben een roepende in de woestijn, weet dat de vijf coalitie partijen alles weer bekokstoven maar echt. ik hoop dat ze nu eens wakker worden. Missen we nu de Hofnar NEE. Zetten we nu wekelijks de jeugdwerkers in bij de drie wel goedlopende vrijwilligersorganisaties (Poort, Kelder, Trucker) NEE. Dan is het een en ander overbodig zowel de Hofnar als de jongerenwerkers. De vrijwilligers worden officieel nu als ambulante werkers ingezet, maar ik zou niet weten waar. Navraag bij de jeugd op straat en voormalig Hofnar-bezoekers levert niets op. Zij zouden wel zichtbaar moeten zijn.

We gooien het wel weer in de begroting. Voorlopig is de Hofnar dicht en niemand heeft daar last van. Dus lekker zo laten, zeker in het kader van de bezuinigingen.

Deel dit:

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.